Tre danskere savnes efter forlis

Fyns Politi efterlyser tre fynboer på 33, 34 og 55 år, efter at en trimaran er fundet drivende ud for Frankrigs kyst. Der var ingen besætningsmedlemmer om bord, da den franske søredningstjenste undersøgt båden.

03-10-2012 13:30 - Trine Søe

En trimaran blev for i weekenden fundet med bunden i vejret cirka 60 sømil sydvest for den franske kyst. Den franske søredningstjenste kom med besvær om bord på trimaranen, hvor de fandt identitetspapir på tre danske mænd. Trimaranens skrog var så medtaget, at båden efterfølgende er synket til bund. Der var ingen spor af de tre mænd, der formodes at have været om bord.

Eftersøgningen indstillet

Området i Biscayen, hvor den havarerede trimaran blev fundet, er i de senere dage blevet overfløjet af fly i forbindelse med den franske søredningstjenestes eftersøgning. Men der er indtil videre ikke fundet spor af de savnede danskere. De franske myndigheder har nu stoppet den aktive eftersøgning.

De franske myndigheder forventer ikke at finde de tre danskere i live på nuværende tidspunkt. Vandet i Biscayen på denne årstid er omkring 15 grader. Man vil muligvis kunne overleve omkring et døgn i vandet med den temperatur.

Biscayen

Biscayen er berygtet for lumske vejr- og strømforhold. En af grundene til dette er, at Atlanterhavet rammer den europæiske kontinentalsokkel.

biscay

Atlanterhavet rammer den europæiske kontinentalsokkel og skaber bølger og stærk strøm

En anden grund er, at Biscayen er ramt af voldsomme storme, der i kombination med stærke strømme giver vanskelige besejlingsforhold. Området har dog ikke har storm, mens den danske båd var i området.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Aalborg Yachtbureau
Marineland
Danae Yacht