Der er koldt på toppen! Her kunne brdr. Toft ikke leve drømmen fuldt ud. Foto: Das Büro/Dansk sejlunion.

Brdr Toft stopper på toppen

De succesfulde 49er-brødre, Emil og Simon Toft, melder chokerende ud om manglende motivation og karrierestop. Sportschefen er ærgerlig over beslutningen.

12-01-2012 21:17 - Joakim RechnitzerKilde: sejlsport.dk

Noget overraskende stopper den mest succesfulde danske 49er-duo lige nu karrieren som elitesejlere. Et stop der kommer mens Emil og Simon Toft aldrig har sejlet bedre. I 2011 blev det til både EM- og VM-bronze og på den seneste verdensrangliste røg brødrene fra Skive op som verdensettere.

"Vi prøvede os frem. Vi lærte hurtigt. Vi begyndte at vinde sejladser. Vi holdt op med at have det sjovt!," skriver Emil og Simon Toft i deres blog på sejlsport.dk og fortsætter:

"Da vi tilsidesatte alt andet for at opnå succes i kapsejlads, tilsidesatte vi også mange af de ting der var en del af drømmen til at begynde med."

Som Mads og Monopolet i døgndrift
"I erkendelse af det, har vi besluttet at indstille karrieren som elitesejlere. Det var nogle vilde ord at sige til vores sejlerkammerater og det er nogle vilde ord at skrive nu. I den tid vi brugte på at træffe beslutningen har vores hoveder kørt som en udgave af Mads og Monopolet i døgndrift. Susanne Bjerrehus støtter os og synes, at vi skal følge vores hjerter. Flemming Østergaard er derimod rasende. Han mener kun det er OL guld der tæller. Hella Joof er meget i tvivl – hun vil egentlig helst bare synge en sang!"

Trist og ærgerlig sportschef
Sportschef hos Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, ærgrer sig over bronze-brødrenes beslutning. Til sejlsport.dk siger han:

"Jeg er rigtig trist over deres beslutning, for de to har virkelig løftet deres niveau markant i 2011, og har været sæsonens mest succesfulde besætning. De har gang på gang sejlet flot, og resultaterne taler for sig selv med deres EM- og VM-bronze."

Læs hele brdr. Tofts blog her, samt Thomas Jacobsens reaktion på sejlsport.dk.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

20 Kommentarer

#1 - Sendt d. 01-12-2012 - Kl. 22:07 af Thomas
Respekt.......
Følg hjertet, og lad hjerne om at rydde op!
#2 - Sendt d. 01-13-2012 - Kl. 00:35 af Charlie
Tak for en dejlig og ærlig kommentar på bloggen. Jeg har selv sejlet på elite-niveau i mange, mange år. Ja, faktisk siden jeg var 10 år gammel. Det er befriende, at andre kan gøre sig samme tanker som en selv. Det er nemlig en utrolig svær beslutning, man skal træffe.

Jeg selv træffede den nok aldrig helt, men ventede til at naturlige og udefrakommende omstændigheder traf valget for mig. Alligevel har jeg aldrig fortrudt de tusinder af timer på søen, men egentlig er det også rart at komme videre!

Held og lykke med det! I bliver glade for det - fortryd ikke.

(P.s. - Hvis det hele ikke bare er en (kidd-lignende)-and, så kunne I da lige have ventet et halvt år!)
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

ShipShape
Kronborg Marine Bådsalg
Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde