Carbon3 jagter Danmark Rundt inshore - starten forventes at gå omkring klokken 13.00 i dag. Foto: Carbon3.

Carbon3 gør klar til rekordforsøg

Carbon3 holdet gør sig i disse timer klar til at forsøge at tage den præstigefulde rekord Danmark Rundt inshore. En 16 år gamle rekord, hvor distancen på lige godt 600 sømil. Følg rekordforsøget live via Bådmagasinets CoveritLive modul.

10-09-2012 10:50 - Trine Søe

Carbon3 ligger i øjeblikket i standby mode ved Faaborg Havn. Carbon3 holdet har de seneste par døgn haft tæt kontakt med TV2 vejret, der hjælper holdet med at finde det helt rigtige starttidspunkt. Hvis alt går vel indleder den hurtige trimaran og besætningen klokken 13.00 et rekordforsøg på Danmark Rundt Inshore.

Vi brænder for at få rekorden

Selvom vejrudsigten ikke er helt optimal vil Carbon3 holdet alligevel gøre et forsøg. Jonas Pedersen fortæller: "Der er ikke helt optimale betingelser, men vi brænder for at få denne rekord og mener at disse betingelser (vejret red.) vil muliggøre det, så vi har besluttet at gå efter det".

Den nuværende rekord indehaves af Broskraberen Nokia, der i 1996 sejlede ruten på 2 døgn, 18 timer, 10 minutter og 38 sekunder. Teamet bag Carbon3 håber at cutte adskillige timer af denne rekord og kommer i bedste fald under 50 timer!

Carbon3 forsøgte i juni måned i år at indlede det samme rekordforsøg, men forsøget måtte afblæses grundet uhensigtmæssig vejrudsigt.

Følg med live her på sitet

Carbon3 og Bådmagasinet har lavet et samarbejde, der betyder, at du følge rekordforsøget hele vejen rundt her på sitet. Du kommer til at kunne følge Carbon3, der sender liveopdateringer fra rekordforsøget. Du kan også følge med på abax.dk, hvor Carbon3s position vil være opdateret (Brugernavnet: carbon3, kodeord: abaxcarbon3).

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

10 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-10-2012 - Kl. 12:30 af Bo Petersen
Hvor finder vi banen der skal sejles!? Hvad er Danmark rundt?

bO
#2 - Sendt d. 09-10-2012 - Kl. 13:22 af Bo Petersen
Banen i Danmark Rundt Inshore er: Øst om Saltholm, nord og øst om Bornholm og Christiansø, øst om Bornholm, nord om lystønde DW 80 i rute T, syd om Lolland, Falster, Langeland og Ærø, øst om Als, vest om vestligste begrænsningsmærke for skydeplads EK R 44 øst for Barsø, vest om Årø og Linderum, vest om Brandsø, Fænø, Fænø Kalv, Endelave, Tunø, Hjelm, Læsø, nord om Hirsholm NW-Rev BY, øst om Læsø og Anholt til Kronborg.... Nemt nok...;o))

bO
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring
Gransegel
Engstrøm Biler og Både