Celine Carlsen har tidligere, ved eget initiativ - deltaget ved ungdoms stævner rundt omkring i verden

DS fravælger ungdoms-OL

Deltagerne er for unge. Det er den afgørende årsag til, at Dansk Sejlunion allerede nu har besluttet ikke at sende danske sejlere til Youth Olympic Games i Kina i 2014.

25-08-2012 07:15 - RedaktionenKilde: Pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion

Ingen danske sejlere er med på vandet, når den kinesiske millionby Nanjing i 2014 er vært for anden udgave af IOC's ungdoms-OL, der bærer det officielle navn Youth Olympic Games (YOG). Dansk Sejlunion har i samråd med Danmarks Idræts-Forbund besluttet at afstå fra at udtage danske talentsejlere til stævnet.

"Sejlsport ved YOG er forbeholdt meget unge sejlere på maksimalt 16 år, når starten går. Et så elitært fokus i en så tidlig alder stemmer ikke overens med Dansk Sejlunions holdning til ungdomsidræt, talentudvikling og elitearbejde," forklarer Jan Christiansen, talentkoordinator i Dansk Sejlunion.

"Sejlsport er en idrætsgren med sen specialisering og mulighed for en meget lang karriere på topplan. Udøverne er som regel i 20'erne, før de er kompetente nok til at kunne gøre sig gældende ved "voksen" OL. Derfor mener vi ikke, at YOG er relevant i forhold til at hente kompetence og erfaring med henblik på et senere OL," siger han.

Youth Olympic Games blev første gang afviklet i 2010. Det foregik i Singapore med over 3.500 deltagere fra 204 lande, heriblandt Danmark. Idrætsgrenene er de samme som ved OL, men disciplinerne er tilpasset deltagernes unge alder.

Danmarks Idræts-Forbund støtter ideen om YOG og havde således 30 deltagere med ved stævnet i 2010, heriblandt også en sejler, Céline Carlsen i Byte CII-jolle. Hun blev nummer 4 og var blot et point fra en bronzemedalje. Et flot sportsligt resultat, men det er ikke det væsentlige i denne sammenhæng, forklarer Jan Christiansen.

"Siden 2010 har vi kraftigt skærpet vores fokus på den aldersrelaterede træning (ATK, red.). Vi arbejder mere bevidst end tidligere med at pleje vores talentsejlere, så de bærer lysten og motivationen til at sejle på topplan med ind i voksenalderen. Et krævende stævne som YOG, der foregår på den anden side af Jorden, harmonerer ikke med tankerne bag ATK," siger han.

Jan Christiansen påpeger i den forbindelse, at antallet af internationale konkurrencer tæt på Danmark er øget de seneste år.

"I Dansk Sejlunion har vi et ønske om, at ungdomssejlere primært vælger konkurrencer i Europa. Nok kan det være fristende at sejle på mere eksotiske steder, men vi føler, at med det store udbud af kvalificerede internationale konkurrencer tæt på og med de gængse globale mesterskaber, eksempelvis Youth Sailing World Championship, så kan vi udnytte vores ressourcer bedre ved at fokusere på stævner i vores nærområder," siger Jan Christiansen.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

7 Kommentarer

#1 - Sendt d. 08-25-2012 - Kl. 09:12 af Stig Jørgensen
Tak for kaffe! Noget af en beslutning, hvad gær man så for at sikre sejlerne den erfaring de andre opnår? Ben Ainslie vandt vist sit første VM som 16 årig, han har sgu da holdt meget godt :-)
#2 - Sendt d. 08-25-2012 - Kl. 13:49 af Bo Johansen
Ja så hellere sende de OL uerfarne til et voksen OL så de kan hente deres erfaring der, og så håbe på de tager flere OL efter hinanden! Eller DS må da komme med en strategi på hvad de så gør, når de fravælger ungdoms OL?
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Limbo Både I/S
Reese Marin  40 år med både - dit sikre valg !
Djurs Polstring Nyt til din båd.