Der graves ud til 40 nye pladser i Aalbæk Havn. Foto: Per Heegaard

Udvidelsen af Aalbæk havn er i fuld gang

Aalbæk, Nordjylland - Der graves flittigt med de store maskiner nord for det nuværende havnebassinet i den nordjydske havneby Aalbæk. Havnen skal udvides med 40 plads til lystbåde.

17-07-2012 06:56 - Trine Søe

Aalbæk havn blev anlagt i 1931 og siden er der ikke sket mange ændringer i havnen. Derfor glæder brugerne og ikke mindst havnefogeden sig over udvidelsen. Med de nye havnepladser bliver kapaciteten i Aalbæk Havn på 115 pladser. "Vi får 40 ekstra lystbådepladser, og derudover så får vi større dybde i den nuværende havn", siger Havnefoged Frank Zobbe. Dybden i havnen bliver udvidet med en meter, så dybden bliver på 3 meter i stedet for 2 meter.

Udvidelsen af havnen har længe været et stort ønske fra brugerne havnen. Idet der gennem en længere årrække har været en lang venteliste for at få en fast plads i havnen. Udvidelsen af havnen kommer til at koste seks millioner kroner.

albæk1030357

Sådan kommer havnen til at se ud efter udvidelsen

Endelig klar til sejlersæsonen 2013

Tidshorisonten for havnens udvidelsesprojekt er, at startes med at anlægge den nye del af havnen. Det vil sige, at området/stranden nord for den eksisterende havn skal anlægges. Blandt skal der anlægges en stor stenmole. Dette arbejde er allerede påbegyndt. Denne fase af anlægsarbejdet skal være afsluttet i oktober/november i år.

Arbejdet med at forbinde den nye og den eksisterende havn skal ske i vinterhalvåret 2012/2013. Ligesom opbygning af flydebroer og faciliter hertil sker i vinterhalvåret. Planen er, at Aalbæk havn skal være klar og udvidet til sejlersæsonen i 2013.

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Vestfyn Autodele & Marinecenter
Nordship Yacht
Walsteds Baadeværft