Svenske Nimbus både går konkurs. Foto: Nimbus

Nimbus Boats konkurs

Motorbådsproducenten Nimbus og hele koncernen bag er begæret konkurs. Kravet om konkurs kom fra virksomhedens bank. Nimbus skylder 500 svenske millioner kroner væk. Konkursen kommer til at berøre 200 ansatte.

03-07-2012 14:32 - Trine Søe

Nimbus Holding er gået konkurs. Nimbus, der har hovedkvarter i Göteborg, sælger bådmærkerne Nimbus, Ryd, Storebro og Paragon Yachts. Virksomheden har i løbet af de seneste tre år tabt omkring 400 mio. svenske kroner. I foråret har Nimbus' bestyrelse og ejere i samarbejde med banken prøvet at finde en eller flere nye investorer, der kunne bringe ny kapital ind i virksomheden, men desværre forgæves.

Stor gæld i virksomheden

I søndags meddelte banken bestyrelsen, at de, baseret på Nimbus situation og udvikling, sammen med de første resultater fra kapitaludvidelsensprocessen, har valgt at opsige virksomhedens kreditaftale. Efterfølgende blev der afholdt et bestyrelsemøde, men konklussion var, at det er nyttesløst at drive en virksomhed uden finansering.

"Med en gæld på 500 million kroner findes der ikke noget alternativ. Konkursbegæringen blev indgivet til Göteborgs Tingsrätt i morges", udtaler Vicedirektør Magnus Andersson. Virksomhedens tre fabrikker i Mariestad, Ryd og Storebro lukker også.

Økonomisk uro har ramt bådbranchen

Nimbus Holding blev opkøbt i 2006, hvor alt var lutter idyl i bådbranchen. "Der var højkonjunktur og ingen havde problemer med at låne og finansere til nye projekter. Nu er det andre tider, og den økonomiske uro har også påvirket bådbranchen. Det er en enormt tragisk og meget mærkelig situation, vi nu befinder os i", udtaler Magnus Andersson.

Håb om rekonstruktion

Shipcenter er den danske forhandler af Nimbus både. Søren Jensen fra Shipcenter siger til bådmagasinet: "Nimbus søger om tilladelse til at fortsætte driften under konkursbehandlingen, og man håber vel at kunne rekonstruere virksomheden i slankere udgave med nye investorer".

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau
Dansk Marine Center A/S
Schultz Sejlmageri