Politikontrol i Københavns Havn. Foto: Per Heegaard

Sommer - politikontrol af lystsejlere

Det er midsommer, og en del bådejere vil benytte båden til at opleve Sankt Hans bålene fra vandsiden. Det er også højsæson for Søpolitiets kontrol af duelighed, alkoholpromille og sikkerhedsudstyr.

23-06-2012 11:00 - Trine Søe

Sikkerheden om bord bør altid have højeste prioritering - eksempelvis skal der være redningsveste til alle, der er om bord. Sejler du i en speedbåd, skal du have speedbådscertifikat eller et duelighedsbevis. Netop denne weekend sætter politiet over hele landet patruljeenheder til at kontrollere sejlerne. Politifolkene kontrollerer blandt andet hastighed, alkoholpromille, sikkerhedsudstyr samt diverse bådførerbeviser.

politi2

Hvad kontrollere Søpolitiet?

Søpolitiet fører kontrol med lystsejlere, speedbåde, vandscootere, jetski og andre fartøjer i de danske farvande. Men hvordan er reglerne lige?

  • Man skal medbringe redningsveste svarende til det antal personer, der er om bord, og de skal passe vægt og størrelsemæssigt til den enkelte. Gør man ikke det, udløser det en bøde per manglende vest. Bødens størrelse er på 600 kroner per vest.

     

  • Højeste tilladte alkoholpromille for speedbådsførere er 0,5 (Der er ingen for sejlbåde). Politiet har et alkometer med om bord og sejler sigtede personer i land, hvor en læge tager en blodprøve. For andre sejlere gælder, at de ikke må drikke mere, end at de er i stand til at føre deres fartøj på betryggende måde. Overtrædelse af alkoholpromillen kan medfører hård straf (meget høje bøder og fængsel) samt frakendelse af retten til at sejle.

     

  • Speedbådsførerende skal som et minimum have et speedbåds certifikat/kørekort.

     

  • Fartbegrænsningerne skal overholdes, disse variere fra område og havne.

Selvom der i denne weekend vil være øget politikontrol til søs, så vil der løbende hele sommeren og frem til 1. oktober være kontrol af lystsejlere.

 

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

4 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-25-2012 - Kl. 15:12 af Christian Hangel
Hov... hvor er redningsvestene? det er vel ikke for lidt at forvente at myndighedspersoner står som forgangseksembler for sikkerhed til søs og selvfølgelig bærer disse hele tiden?
#2 - Sendt d. 06-25-2012 - Kl. 15:34 af Den gnavne ingeniør
Nej, det man man da godt forvente, især hvis du lige gider forklare det scenarie hvor vesten gør en kæmpe forskel (flytter bare nævneværdigt på dødsrisikoen) for 4 mand der sejler rundt stille og roligt i en havn for at udskrive bøder. Nej, det behøver du ikke alligevel. Jeg kan godt læse du fokuserer på at de skal spille rollemodel.

Jeg er uenig med dig, og glæder mig over at ordensmagten tilpasser brugen af sikkerhedsudstyr til opgaven og husker at nyde livet.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Bøge´s Trailer & Både - M-CENTERET i centrum af Danmark
X-Yacht
Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring