Delphia Yachts opkøber rettighederne til at producere Maxi både. Arkivfoto

Maxi ender på polske hænder

West/Najad købte for nogle år siden rettighederne til at producere Maxi både. Efter nogle turbulente år er eventyret om de svenske Maxibåde slut. Nu er navnet og alle rettigheder solgt til Delphia Yachts i Polen, der vil fortsætte produktionen af flere af bådene.

20-06-2012 09:30 - Trine Søe

Den legendariske svenske Pelle Petterson står blandt andet bag designet af maxi succeserne - Maxi 77, Maxi Fenix og Maxi Magic etc. Der er solgt over 16.000 maxibåde, og bådmærket var meget populært i 1970erne og 1980erne. Desværre gik det oprindelig Maxi værftet konkurs. Derefter købte Nord West/Najad rettighederne til at producere de kendte Maxi både. Desværre er det ikke lykkedes at skabe et grundlag for produktion af Maxi både i Sverige.

Rettighederne solgt til Delphia Yachts

Det betyder, at alle rettigheder, formene og tegningerne er solgt til den polske bådproducent Delphia Yachts. Delphia er et ungt værft, der blev grundlagt i 1990. I dag er det et af Polens største lystbådeværfter. Delphia vil fortsætte produktionen af Maxi 1060, 1300 og Maxi SM. Værftets ledelse håber på kunne udvide Maxiprogrammet med flere modeller i fremtiden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

ShipShape
Limbo Både I/S
Shipcenter