Aarhus Kommune har allerede reserveret en grund til det kommende sejlsportscenter i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune

Sejlsportscenter i Aarhus rykker nærmere

Sailing Aarhus har en drøm om at etablere et sejlsportscenter i hjertet af Aarhus – et sejlsportscenter, der har internationalt format, og som ikke alene underbygger dansk sejlsports førerposition på talent- og eliteområdet, men også danner ramme om Aarhus' centrale rolle inden for sejleventområdet.

20-06-2012 11:31 - Trine Søe

Et nationalstadion for dansk sejlsport – er det en utænkelig drøm? Ikke hvis man spørger formand for Sailing Aarhus, Thomas Capitani. Drømmen, der har opbakning fra Aarhus Kommune, Dansk Sejlunion og Team Danmark, er nu kommet et skridt videre virkeliggørelsen, idet A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget et betydeligt beløb til at afholde en arkitektkonkurrence.

Arkitektkonkurrencen er et skridt på vejen

Den kommende arkitektkonkurrence skal sætte en længere proces igang. Thomas Capitani udtaler: "Vi får nu mulighed for at få dygtige arkitekter og ingeniører til at komme med deres bedste bud på et verdensklasse sejlsportscenter, der både lever op til vores sportslige ambitioner. Konkurrencen skal give et bud på, hvordan et moderne sejlsportscenter kan se ud. Selvom vi endnu ikke har pengene til at starte byggeriet, er arkitektkonkurrencen et vigtigt led i processen. Når vi har tegningerne og en model for sejlsportscentret, er det nemmere at fundraise penge til projektet".

En byggegrund står klar

Aarhus Kommune har allerede reserveret en byggegrund til projektet. Byggegrunden er placeret i Nordhavnen. Rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Marc Perera Christensen udtaler: "Aarhus Bugten er en enestående sejlsportsarena. Et arkitektonisk spændende sejlsportscenter vil være prikken over i'et, der for alvor placerer Aarhus på det internationale sejlerlandkort".

Arbejdsgruppen bag projekt skal nu i gang med at udarbejde konkurrencevilkårene, og det er målsætningen at udbyde konkurrencen efter sommerferien.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

ShipShape
X-Yacht
Limbo Både I/S