Antallet af druknede personer er faldet med 30 procent. Foto: Trine Søe

Historisk fald i antallet af druknede

Trygfonden offentliggjorde tidligere på ugen en rapport, der viser et historisk fald i antallet af drukneulykker i Danmark.

13-06-2012 12:00 - Trine SøeKilde: Trygfonden

Det er Statens institut for Folkesundhed og Syddansk Universitet, der har udarbejdet rapporten for Trygfonden. Trygfondens seneste nationale druknestatistik viser, at 48 personer omkom i forbindelse med en drukneulykke i Danmark i 2010, mens det gennemsnitlige antal personer, som mistede livet i en drukneulykke i perioden 2001-2009, var 69. Det svarer til et fald på 30 procent.

Måske er det resultatet af forbyggende kampagner

Bådmagasinet har talt med René Højer, der er Områdechef for sikkerhed i Trygfonden: "Vi håber det er starten på en positiv tendens, hvor vi forhåbenlig kan se resultatet af vores forbyggende arbejde. Vi har både i 2011 og i år kørt nationale kampagner for brug af redningsvest. Det er tankevækkende, at kun 9 procent af de druknende fritidssejlere var iført vest, da de blev fundet. Det tal kunne vi godt tænke os at ændre - mest for sejlernes egen skyld".

Fritidssejlerne er udsatte

Faldet i drukneulykkerne i 2010 fordeler sig på tværs af alle aldersgrupper, steder og aktiviteter på et år, hvor sommeren i øvrigt viste sig fra sin bedste side. Desværre sker de fleste drukneulykker stadig blandt fritidssejlerne - og især mænd over 45 år. Cirka to ud af tre drukneulykker i perioden 2001-2010 skete for personer over 45 år, og 86 procent af alle drukneulykker sker for mænd.

"Modsat af, hvad størstedelen tror, så sker de fleste drukneulykker ikke i strandkanten, men derimod på havne og i forbindelse med fritidssejlads. Her er det kendetegnende, at mange af de druknede havde alkohol i blodet og ikke bar redningsvest. Derfor er vi netop nu med til at køre en kampagne under navnet ”Brug Vesten”, som er rettet mod fritidssejlerne", slutter René Højer.

 

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

9 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-13-2012 - Kl. 12:25 af Johan
Det er vigtigt at sejle med vest, og jeg kan kun opfordre andre til at gøre det. Har selv været med til at fiske en druknet person op uden vest. Det er trist. Så på med vesten :o)
#2 - Sendt d. 06-13-2012 - Kl. 12:48 af Jens
Der bør følge en opfordring til sejlklubberne, desværre er det mere reglen en undtagelsen at bl.a. matchracerene i Skovshoved sejler uden vest.
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Bojsen Møller Sails
Bluebay marine
Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde