Soling EM starter imorgen. Arkivfoto.

Soling EM starter i morgen

I morgen starter EM for Soling, der afholdes i Kaløvig ved Aarhus. Stævnet er arrangeret af Sailing Aarhus i samarbejde med Kaløvig Bådelaug. De fik tilddelt stævnet for mindre end 10 månder siden, da den oprindelig, hollandske værtsklub sprang fra.

09-06-2012 18:00 - Trine Søe

41 deltagende teams fra 3 forskellige kontinenter og 13 lande vil kapsejle på Paul Elvstrøm hjemmebane, sejlsportslegenden som skrev historie i Soling klassen. Solingen, som en årrække var på det olympiske program, er en vanskelig båd at opnå den perfekte trimning, det er en en taktisk og sporty båd, som kræver de bedste sejlere med masser af erfaring og i nogle forhold stærk fysik.

Danmark er førende Soling nation

Soling klassen er tidligere olympisk klasse og alle husker sikkert den nervepirrende matchrace duel mellem Jesper Bang og Jochen Schuhmann ved lige ud for Operaen ved OL i Sydney 2000, hvor Jesper trak det lange strå og hev OL guldet hjem. En gentagelse af hans præstation i samme klasse, ved OL i 1996 i Barcelona. Ved OL er Danmark den mest vindende nation med hele 4 guldmedaljer mod USAs 2.

Favoritterne i Aarhus

I Aarhus vil dygtige sejler fra mange lande dyste om de mange præmier og trofæer, som klassen uddeler ved dette åbne, Europamesterskab. "Åbent" betyder, at også ikke-europæiske besætninger kan hjemtage Europamesterskabspokalen, der iøvrigt er doneret af Dansk Sejlunion. Den nuværende verdensmester, er canadiske Peter Hall, og han deltage i Aarhus ligesom den tidligere dobbelt verdensmester fra Argentina, Gustavo Warburg også vil være på Aarhus Bugten.

Klassen ser frem til at møde nye sejlere fra Norge, Sverige og Danmark ved denne store begivenhed og håber på en super sejler fest blandt dem, der elsker denne spektakulære båd, designet af Jan Linge midten 60erne, og som stadig er en hurtig båd, pålidelige hårdt vejr og super taktisk.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Fribord- Udstyr til dig og din båd
M-center
Scandinavian Yacht Center Dragør