I pinsen omdannes Kerteminde til én stor sejler-fest. Fotograf: Ole Gorm Larsen, Big Boat Challenge.

Pinsen og Kerteminde - rimer på sejler-mekka

3.500 "sejlere" sætter kurs mod Kerteminde, hvor Kerteminde Havn og Marina i pinsen blive omdannet til et sandt sejler-mekka. Kerteminde Sejlklub er endnu engang vært for Sail Extreme og Big Boat Challenge - samtidigt.

13-05-2012 18:23 - Redaktionen

For fjerde gang afholder Kerteminde Sejlklub to store sejlevents: Big Boat Challenge – den succesfulde kapsejlads for store sejlbåde og SailExtreme – Skandinaviens største ungdomsstævne for jollesejlere.

Big Boat Challenge

For sejlere og publikum med passion for hurtige og strømlinede sejlbåde er der masser at opleve i Kerteminde, når pinsen nærmer sig: For her mødes godt 40 af Skandinaviens største kapsejlere og bedste besætninger for at dyste i den internationale sejlads Big Boat Challenge. I alt 400 sejlere har meldt deres ankomst.

Byens Nordre Havnekaj omdannes til et ægte maritimt center med gode tilbud til både sejlere og publikum fra stævnets sponsorer.

Kertemindes Borgmester – Sonja Rasmussen foretager den officielle åbning fredag aften kl 20:00. Lørdag eftermiddag sætter bandet Full Moon Fever gang i sejlerfesten på kajen, når kapsejlerne stævner mod havn.

Selve kapsejladsen foregår på Kerteminde Bugt. Der afvikles 3 sejladser lørdag og 2 sejladser søndag. Som noget helt nyt får publikum mulighed for at følge mandskabernes kamp på tætteste hold, når sejladserne vises live på kajens storskærm. Videokameraer vil blive monteret på udvalgte både og signalet streames her fra direkte til internettet og videre til storskærmen. Alt garneres med kold fadøl på kajen, grillpølser på kæmpegrill, musikalsk underholdning i solen. Dét er pinse i Kerteminde!

SailExtreme

Men hvorfor stoppe ved ét kæmpe-stævne, når man kan lave to? Rundt om hjørnet fra Big Boat Challenge-stævnet, ligger Kertemindes Marina. Den vil danne ramme om SailExtreme - Skandinaviens største ungdomsstævne for optimistjoller, der også afholdes i pinsen. Mere end 500 joller dyster på seks udlagte baner i den inderste del af Kerteminde Bugt. 750 sejlere, 250 campingenheder, 150 officials, flere nationer, seks baner og op mod 2.000 forældre/søskende vil sætte sit markante og festlige præg på Kerteminde Bugt, Kerteminde Marina og Kerteminde by i pinsen. På marinaen vil der være en handelsgade med gode tilbud, lige fra personlige mobilcovers til moderigtigt sejler og fritidstøj

Med både senior og juniorsejlere på Kerteminde Bugt er der lagt op til en perfekt kombination af konkurrence, fest og aktivitet i den gamle købstad, hvis indbyggertal i de tre pinsedage forøges med 50%!

I sejlsportens tegn

Sejlstævnerne er arrangeret udelukkende ved frivillige ildsjæles tid og engagement fra Kerteminde Sejlklub med assistance fra andre sejlklubber rundt om i landet. Mange vinter- og forårstimer ligger bag arrangementer som disse. Også byens butikker og turistkontor lægger kræfter i at give sejlere og publikum nogle rigtig gode oplevelser og fristende tilbud, når bymidten allerede fra fredag omdannes til gågade med en lang række aktiviteter og underholdning for børn og voksne.. Stævnerne bakkes op af en lang række sponsorer, af Visit Kerteminde og af Kerteminde kommune.

Kerteminde Sejlklub og de to teams bag Big Boat Challenge & SailExtreme glæder sig til endnu en gang at give sejlere, publikum og sponsorer en fantastisk sejlsportsoplevelse - og Danmarks største sejlerfest.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Shipcenter
Vestfyn Autodele & Marinecenter
Green Sails