Farr 400. En potent racer - vi så båden på årets Düsseldorf og må blankt erkende, den ser meget spændende ud. Foto: Farr400.com

Norsk Farr400 projekt med Elvstrøm Sails

Elvstrøm Sails A/S indgår partnerskab med norske Claus Landmark om en Farr 400 satsning, som udover deltagelse ved VM i ORCi i Finland til august også sætter Elvstrøm Sails på verdenskortet indenfor high-performance sejlads.

27-04-2012 21:03 - PressemeddelseKilde: Elvstrøm Sails

 


EPEX-teknologi skal øverst på skamlen

Elvstrøm Sails A/S kommer til at levere EPEX-sejl til projektet, som bliver designet på sejlloftet i Aabenraa i samarbejde med det nye sejlteam. Allerede til august skal projektet stå sin prøve, når den nye båd deltager ved VM i ORC.

- Elvstrøm Sails har i mange år været Europas førende sejlloft som leverandør til turbåde-segmentet. Med den nye satsning viser vi i forlængelse af VM i X-35 sidste år , at vores EPEX-teknologi er førende, når vi taler om performance og formstabilitet, siger Jesper Bank.

Den ny Farr 400 bygges af Premier Composite Technologies i Dubai, som også producerer Landmark 43. De sidste 15 måneder er der bygget 12 både af typen Farr 400, som er en one-design klasse uden skelen til måleregler.

- Sejlsporten er i forandring, og one-design både er vejen frem, siger Claus Landmark, som repræsenterer Premier Composite Technologies i Skandinavien.

Et årligt Farr 400-stævne i Skandinavien

Han forventer at se sin nye båd allerede i midten af juni.

- Vi får båden leveret til Stockholm og Gotland Rundt bliver jomfrusejladsen. Derefter går turen over den Botniske Bugt til Helsingfors og ORCi VM til august. Og indtil vi får etableret et one-design miljø i regionen, sejler vi fortrinsvis ORCi kapsejladser, og vi mener helt klart, at båden bør have en reel chance for at hævde sig. Vi får i hvert fald vist os frem, siger Claus Landmark.

- Denne bådtype er ganske transportvenlig og passer i en 40 fods container. Det koster ikke mere at fragte den rundt end at vinteropbevare den i Norge, og dermed bliver satsningen helårlig. Vi kaster os ud i bølgerne som pionerer og som første båd i regionen med det klare mål, at vi inden længe får et årligt internationalt stævne i Skandinavien, siger Claus Landmark, som forventer, at det allerede stjernespækkede Farr 400-felt vil samles til fem-seks events rundt om i verden i løbet af sæsonen.

Bank og Elvstrøm ved roret

Fra efteråret flytter Farr 400 båden sydpå. Båden får base i Aabenraa og bliver derefter drevet som professionelt kapsejladsprojekt i Elvstrøm-regi med den dobbelte olympiske guldvinder, Jesper Bank, som skipper og rorsmand.

Elvstrøm Sails A/S overtager driften af båden, og i 2013 er det Jesper Bank, som står i spidsen for sejlerteamet, som tager kampen op på de internationale kapsejladsbaner med blandt andet deltagelse ved Key West Race Week, Miami Race Week, Heineken Regatta og kapsejladser i Tyskland og Skandinavien.

- Elvstrøm Sails er en udviklingsvirksomhed og for at give alle vores kunder – også dem, der ikke sejler kapsejlads – de bedste produkter, går vi helhjertet ind i en satsning på udviklingsklasser som Farr 400 og både som den ekstreme Carbon 3, forklarer Jesper BankSkriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 04-29-2012 - Kl. 07:03 af Hans Sørensen
Spændende projekt ! De gamle trætte Farr 40 fra Øresund er heller ikke sjove at se på længere!
Held og lykke med projektet, godt gået!
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Yamaha Motor Denmark A/S
Bojsen Møller Sails
Schultz Sejlmageri