Den hollandske båd No Way Back fik i sidste time Michael Hestbæk med som taktiker ved VM i Croatien. Foto: (arkiv 2010)

RC44: 15 både dyster om VM

VM: Hele 15 både er samlet i den potente RC44 klasse. Det er ægte "sejlmaskiner" - og der skal virkelig sejles optimalt for at være med fremme. Hele fem danske top sejlere er med, (fire sejler, og én er coach, red.) og det er de rigtig hotte af slagsen...Kirke - Kamp - Hestbæk - Køstner og Plinius...Vi har talt med Hestbæk.

07-10-2012 6:40 - Søren Øverup

Michael Helstbæk er med som taktiker på den Hollandske RC44 No way back, som også har danske Chresten Plinius om bord. 24 timer før det gik løs sad Michael i Danmark, og starten skulle gå i Croatien!

"Jeg fik et opkald mindre en 24 timer før det gik løs, og hoppede på en flyver prompte. Deres faste taktiker Jonathan McKee mistede sit pas umiddelbart inden stævnet, og pludselig havde teamet et problem", udtalte Hestbæk til Bådmagsinet lørdag aften – og fortsatte. "Medaljerne er desværre langt væk, men vi har fået trimmet lidt om, og i dag er det gået ganske pænt, så formen er opadgående".

Følsom racer

"Vi har jo lige skulle finde hinanden. Man sætter sig ikke bare lige ned i den her racer, den er virkelig følsom" udtaler Hestbæk. "Vi har kun mellem fem og ni knobs vind, men det er med alle mand på siden, og lige over 6-7 knob, ja så er det ud at hænge, den flyver af sted, sådan en RC44 er godt overrigget, det er en super fed båd at sejle",  slutter Michael Hestbæk.

3 x K – med Kamp i front

Kirketerp, Køstner og Kamp, tre gange K - er også i Croatien. 

Rasmus Køstner sejler med på den Østrigske båd AEZ som ligger 8'er efter de 10 sejladser. Den Østrigske båd havde en spøjs oplevelse lørdag, da de tabte den "ekstra gast" disse både ofte har med om bord. Det er jo før sket at en "gast" ryger i vandet, men her var der tale om den tyske taktiker Marcus Wiesers kone! Det kan være der lige er noget der skal afklares over middagsbordet derhjemme :-)

Sidst min ikke mindst, ja så er Chr. Kamp jo fast mand hos Team Aqua, og det er netop Team Aqua som fører VM med fire sejladser tilbage. Det er tæt i toppen, så meget kan ske endnu, men Team Aqua har 9 point ned til et andet britisk team på anden pladsen, med fire sejladser endnu.

Martin Kirketerp er ikke "rigtig" med i kampen om bord på bådene. Martin er hyret som coach for No Way Back, så de danske professionelle sejlere er rigtig flot repræsenteret ved VM i Croatien.

Vi følger naturligvis op når de sidste sejladser er sejlet.

Opdateret, søndag kl. 10.38: Det er blevet redaktionen bekendt at Jonas Hviid også er blandt de danske proffer der er på plads i Croatien, beklager manglende omtale! - Det kunne være vi skulle opfinde "sejlernes where-abouts" - så vi altid vidste hvor i verden de var på arbejde, blot en tanke :-)

Se video efter stævnets to første dage.

 

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr
Baadhuset
DBC Marine