Samantha Davies stiller op igen - som den eneste kvinde. Foto: Vincent Curutchet/Saveol

20 skippere klar til Vendée Globe

Det er snart tid til verdens største solo-sejlads jorden rundt, Vendée Globe. 10. november går starten i Les Sables d´Olonnes. Arrangørerne tager publikum seriøst: Bog, tegneserie, film, spil og app er på vej!

26-09-2012 15:45 - Øyvind Bordal

Alene nonstop jorden rundt i en Open 60, syd om Kapp Det Gode Håb, Kap Leeuwin og Kap Horn, uden assistance. Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Sejere bliver det ikke. I år er tyve skippere, blandt dem en kvinde, klare til start. Hvis statistikken holder nogenlunde, vil mindre end ti komme i mål.

Bog, tegneserie, film, app...

Franskmændene, som både er arrangører og dominerende på startlisten, har traditionelt ikke været så aktive og innovative når det gælder formidling, som når det gælder at sejle kapsejlads. Men når de først kommer i omdrejninger, så sker der noget: En officiel bog lanceres 17. okober, en tegneserie 19. oktober, en app 1. november (både til Apple og Android) - og en film i løbet af foråret 2013. Onboard kameraer formidler livet på bådene, og masser af fotos og historier vil strømme os i møde under de ca. 100 dage det står på.

Nye og gamle løver

Mange af navnene på startlisten er velkendte, men nye, unge løver banker også på. Bernard Stamm, Jean-Pierre Dick, Mike Golding og Vincent Riou er i favoritgruppen, sammen med Alex Thomson, hvis han ellers kan holde sammen på sig selv og båden. Zbigniew Gutkowski er den første polak som deltager - han debuterede under det foregående Velux 5 Oceans, hvor han blev nummer to. Startskuddet går 10. november i den franske by Les Sables d'Olonne, som ligger ud mod Biscaya-bugten.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Er du abonnent - login for at læse artiklen

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Gori Propeller
Kaleche Smeden
North Sails