Warrer/Hansen lige foran brdr. Toft ved topmærkerundingen – videoen kunne have afgjort den interne protest anderledes? Foto: Youtube.

Warrer/Hansen bortdømt? – se video af protestsituationen og døm selv

Efter brdr. Tofts protest mod landsmændene under 49er VM er der fremskaffet video af mærkerundingen der kostede Warrer/Hansen medaljechancerne. Se videoen her.

19-12-2011 08:55 - Joakim Rechnitzer

sejlerbloggen.dk skriver Jonas Warrer og Søren Hansen om den dramatiske afslutning af 49er VM:

VM er slut. Det danske 49er hold sejlede virkelig flot med 3 både i top 8, og brødrene Toft på 3. pladsen, tillykke med det. Vi sluttede som nummer 8, hvilket ikke er tilfredsstillende. Specielt én situation blev dog udslagsgivende for vores resultat.

Vi blev disket for 13. sejlads af VM af brødrene Toft. Det betød at vi inden medal race, i stedet for at ligge 5 med 8 point til 2. pladsen, lå 9 uden mulighed for at nå medaljerne.

Disket på en løgn?
Bliver man smidt ud for et klokkeklart regelbrud er det naturligvis spillets regler og helt fair, men bliver man disket på en løgn er det en ny linie i 49er-gruppens udtagelse og samarbejde.

Vi har fået overdraget nyt videomateriale fra On Sport som dækker situationen, men som vi desværre ikke havde til rådighed i forbindelse med protestbehandlingen (vi er DEN 1240, Toft er DEN 1211). En genoptagelse eller appel er heller ikke mulig.

Ifølge brødrene Toft og juryen skulle vi have overtrådt regel 18.3, da vi ved mærket tvang brødrene Toft til at sejle over bidevind eller krydskurs.

Bagluft i fokken?
Det springene punkt er ikke om brødrene Toft luffer op, men om brødrene Tofts fok slår ind i den forreste del af sejlet, som brødrene Toft forklarer over for juryen. Slår fokken ind eller blafrer den, har de været over bidevind. Er den derimod fyldt hele tiden er vi blevet disket på en røverhistorie.

Døm selv...

Se her Toft, Warrer og sportschef Thomas Jacobsens reaktioner i interview umiddelbart efter protesten blev afgjort i Australien.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Princess Danmark
Suzuki - Påhængsmotorer
Djurs Polstring Nyt til din båd.