Over 60 Europajoller på Køge Bugt.

DM for Europa-joller afgjort i frisk vind

Europa jolle - Brøndby Strands Sejlklub var i weekenden værter for DM i Europajolle. Over treds glade sejlere deltog. Sejlerne fra Kaløvig Bådelaug tog sig godt af podierne pladserne - både hos drengene og pigerne.

24-09-2012 13:20 - Trine SøeKilde: Pressemeddelelse

Som regel handler det hele om de flotte sportspræstationer, men i weekendens DM for Europajoller var tilbagemeldingen fra deltagerne, at arrangørerne havde fortjent en plads på podiet. Brøndby Strands Sejlklubs ungdomsafdeling har kun cirka 25 medlemmer og har aldrig før været vært ved et officielt Danmarksmesterskab. Alligevel var arrangementet særdeles vellykket.

"Hemmeligheden er, at vi gennem de seneste år har haft en positiv udvikling, hvor aktive medlemmer er parate til at yde en indsats for fællesskabet", siger stævneleder Mogens Hansen og fortsætter "Desuden har Vallensbæk Sejlklub og Sejlklubben Køge Bugt i Hundige ydet en kæmpe indsats før og under stævnet, hvor de både har stillet udstyr og mandskab til rådighed".

annaliv

Anna Livbjerg på frisk slørsejlads ud for Brøndby Strand

Giver gerne en hånd med

En af de frivillige, der har knoklet hele weekenden, er Svend Erik Molbech. Svend Erik har gennem tiden vundet DM i forskellige bådklasser, herunder optimistjolle. Nu bor han i sin båd i Brøndby Strand og glæder sig over liv i klubben og på havnen. "Her i Brøndby Havn er vi mere end 50, der bor i vores både hele året – og selvfølgelig er det en særlig glæde, når jeg kan gå rundt og gi' en hånd med" siger Svend Erik Molbech med et stort smil.

Stævnet blev afviklet over 3 dage med 8-10 m/s i de 11 sejladser, hvor især fredagens sejladser gav en prøve på Køge Bugts bølger. Trine Bentzen fra Vedbæk Sejlklub skrev på Facebook: "Tak til Brøndby for et stævne, der har sat rekorder for både præmier, arrangement og gennemsnitlig vindstyrke!".

Thomas Skærbæk fra Sunds Sejlklub, der ligger ved en lille sø ved Herning, deltog for første gang i et Europajolle-DM. Som en af de nye sejlere i klassen oplever han, at de erfarne sejlere gerne deler deres viden og tager sig af de nye. "Jeg er rigtig rigtig glad for min Europajolle og selv om bølgerne godt nok var store her i Køge Bugt, så lærte jeg meget", siger Thomas Skærbæk.

ejoller

Europajoller på Køge Bugt

Europajolle-organisationen ser fremad

Europeclass Denmark, der organiserer de danske Europejollesejlere, har allerede truffet beslutning om kapsejladser og træninger for de næste 12 måneder. "Nu går vi i gang med at aftale de enkelte aktiviteter med sejlklubber, så sejlerfamilierne kan planlægge i god tid" siger Michael Cholewa, der netop er blevet genvalgt som formand, og fortsætter: "Vi gør, hvad vi kan, for at nye sejlere kommer godt i gang. Europajollen er en rigtig god fortsætterjolle, og vi er gode til at byde nye sejlere velkomne".

Klassen forstår også at fastholde de erfarne sejlere. Eksempelvis deltog Søren Johnsen, Jacob Ege Friis, Kim Braad Carlsen og klassens nestor Jørgen Holm - hvoraf flere har sejle Europajolle i årtier - i DM. De kan stadig udfordre de unge sejlere, der træner flere dage hver uge.

Flotte præmier

Ulrik Petersen, der stod for stævnets lynhurtige resultatberegninger og website, er til daglig nordisk marketingchef i Sony: "Jeg valgte at se indad, da vi skulle finde en hovedsponsor til DM. Sony satser meget på vandtæt forbrugerelektronik, og det passer jo perfekt til unge, aktive sejlere", siger Ulrik Petersen. Blandt præmierne til de bedste sejlere var vandtætte mobiltelefoner, kompaktkameraer, videokameraer og helt nye vandafvisende tablets fra den globale elektronikkoncern.

Podiet blev indtaget af Kaløvig Bådelaug

Vinden var frisk til hård alle tre dage, og det var en stor udfording for mange af sejlerne. Da resultaterne efter de elleve sejladser var gjort op, var det Rasmus Rosengren fra Sverige, der stod som vinder af stævnet. Danmarksmester blev Tobias Hemdorff, sølv til Mathias Livbjerg og bronze til Jakob Faarvang - alle fra Kaløvig Bådelaug nord for Aarhus. Bedste pige blev Anna Livbjerg, ligeledes fra Kaløvig.

podiet

De glade DM vindere

DM Europa jolle 2012

Drenge

1. Tobias Hemdorff - Kaløvig Bådelaug.

2. Mathias Livbjerg - Kaløvig Bådelaug.

3. Jakob Faarvang - Kaløvig Bådelaug.

Piger (21 deltagende piger, det kræver 25 for et officielt DM)

1. Anna Livbjerg - Kaløvig Bådelaug.

2. Trine Bentzen - Vedbæk Sejlkub

3. Anne-Line Lyngsø Thomsen - Egå Sejlklub

Se en samlet resultatliste her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Nordship Yacht
Djurs Polstring Nyt til din båd.
ShipShape