Jollesejlerne indtager Øresund.

Jollesejlerne samles på Øresund

Torm Junior Grand Prix og DM afholdes i det kommende weekend. Stævnet er årets store ungdoms sejlsportsbegivenhed i Rungsted, Nivå og Vedbæk Havn.

13-09-2012 15:00 - Trine Søe

I weekenden den kommende weekend inviterer Kongelig Dansk Yachtklub i samarbejde med Nivå og Vedbæk sejlklub til en af årets helt store ungdoms sejlsportsbegivenheder - TORM Junior Grand Prix. Her vil næsten alle ungdomsjolletyper vil være repræsenteret.

Mød 700 ungdomssejlere, deres hjælpere og frivillige, der tilsammen får vil Rungsted, Vedbæk og Nivå havn til boble over med aktiviteter både lørdag og søndag.

Photo 02

Der bliver masser af aktivitet i Rungsted, Vedbæk og Nivå havne i weekenden

OL stemning

"Det bliver næsten ligesom at følge OL i Weymouth", fortæller den stævneansvarlige Claus Ladefoged og fortsætter: "Jollerne, der sejles i, er eksempelvis Laser radial og 29'er joller, der begge er juniorudgaverne af de olympiske joller - og mange af sejlerne træner allerede nu målbevist mod at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro i Brasilien".

Engagement

Emil Wester, der er ungdomsleder i KDY Rungsted siger: "Sejlsport er for alle – og vi vil gerne medvirke til, at endnu flere får kendskab til, hvilken fantastisk sport sejlsport er. Derfor har vi bestræbt os på at gøre netop dette stævne så publikumsvenligt som muligt". Og Emil fortsætter: "For sejlsport er meget mere end en sport. Det er i særdeleshed et positivt socialt fællesskab for hele familien. Alene til dette arrangement bidrager mere end 120 engagerede forældre og frivillige. Uden deres enorme bistand ville det være umuligt at afvikle et stævne som dette".

Aktiviteter

Allerede fra lørdag morgen kl. ca. 9.30 vil det være muligt at komme helt tæt på, og se sejlerne rigge deres joller til - og gøre sig klar til at sejle ud fra havnen. Fra kl. ca. 11.30 og indtil midt på eftermiddagen vil det være muligt at følge flere af sejladserne direkte fra de opsatte skærme eller fra molerne. Søndag sejles der ud klokken cirka 10.00. Der vil være afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse fra klokken cirka 15.30.

Kom og deltag i Krabberæs

Til børnefamilierne melder Rungsted Havn, at det er en rigtig fin krabbesæson i år. Medbring selv et fiskenet og en spand og deltag i krabberæset på slisken ved Fiskerikajen. Herudover vil det som altid være muligt at indtage et godt måltid eller en snack i klubbens restauranter, eller på et af de mange andre spisesteder på havnen.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

2 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-13-2012 - Kl. 16:53 af Jon Møgelhøj, Skovshoved Sejlklub
Og samtidig sejler de voksne jollesejlere i Skovshoved, hvor contenderne har deres klassemesterskab samtidig med Retro Cup for Finn- og laserjoller.
#2 - Sendt d. 09-14-2012 - Kl. 09:30 af Johan Boel
Det er altid et godt stævne, jeg kender flere unge der har deltaget i dette stævne og som gerne vil deltage igen , hvis de havde muligheden.
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Nordship Yacht
Suzuki - Påhængsmotorer
John Mast