Palby Brandsø Rundt blev sejlet i lørdags.

Palby Brandsø Rundt - kapsejlads og hygge

Kapsejlads - Hele 335 deltagere fordelt på 85 både deltog i kapsejladsen Palby Brandsø Rundt. I alt var sytten sejlklubber repræsenteret ved kapsejladsen, som har eksisteret siden år 1964. ***Se stort galleri***

07-09-2012 16:10 - Trine Søe

Allerede fredag begyndte deltagerne at ankomme til Middelfart, og om aftenen var cirka halvdelen registreret. Lørdag morgen var Middelfart Sejlklub, og det dertil opstillede telt fyldt med glade sejlere. Inden skippermødet klokken 09.00 havde de 85 både registreret sig og fået startnumre udleveret.

Sejlklubben var også rammen for et stort flot delvis sponsoreret morgenbord fra den lokale brød-om-bord.dk bager, der var kørt ud med morgenbrød, pålæg, brunsviger med nere i stedet for at ankomme fra søsiden som normalt.

Spændning om ruten

I 2010 udvidede Middelfart sejlklub kapsejladsen til at kunne omfatte to udlagte mærker. Det var derfor med spænding, at Stævneleder Peer Jensen kunne afslører den præcise rute på skippermødet. I år blev begge udlagte mærker taget i brug, hvilket gav et godt kryds på tværs af Lillebælt. Inden da var strøm og vindforhold blevet fulgt nøje for at sikre at den mest udfordrende bane kunne lægges med hensyntagen til, at alle både skulle kunne nå i mål.

Brandsø rundt 2012 52 of 239

Banen blev som følgende: Start ved marinaen, udlagt mærke ved Skrillinge strand, Wedellsborg, Anslet Hage, Ålehoved flak, Mosvig, Skrillinge strand og i mål igen. En distance på i alt 28.7 sømil. For de mindre både uden målerbrev, blev banen ti sømil kortere.

Ny Hovedsponsor

Brandsø Rundt havde i år ny hovedsponsor i form af Palby Marine. Både Bjarne Carlsen og Bo Lindegaard var mødt op. Sidstnævnte ikke bare som repræsentant fra Palby men også som deltager. Desværre måtte den Melges 24, som Bo var ombord på, udgå med materielskade. Fremmødet fra Palby var ledsaget af deres store trailer som var udstyret med gode tilbud.

Hygge og præmier

Efter sejladsen var der fællesspisning i klubhuset efterfulgt af præmieoverrækkelse. Det sociale på land, både før og efter, er en del af det som Middelfart sejlklub gerne vil have, at Brandsø Rundt står for. Bo Lindegaard fra Palby uddelte rundhåndet flotte præmier fra Gill og Palbys sortiment.

Brandsø rundt 2012 264 of 22

Der skåles i champagne

Enkelte vindere deltog ikke i arrangementet om aftenen, men derfor snydes de ikke alligevel. De vil naturligvis modtage deres præmier.

Palby Gill Cup

Brandsø Rundt havde i år udvidet samarbejdet med Fjord Race i Skærbæk og indbød til en mini cup, hvor man sejlede distancesejlads lørdag og op/ned baner søndag. Alle bådtyper kunne deltage, dog med forbehold for, at der var mindst fem ens deltagende. Desværre var der ingen løb, der kunne overholde dette. Flere var dog tæt på. Fjord Race blev afviklet på almindelig vis om søndagen. Middelfart Sejlklub mener stadig, at cuppen er et spændende tiltag og vil til næste års Brandsø Rundt overveje muligheden igen.

Vindere Palby Brandsø Rundt 2012

Foruden løbsvindere blev følgende vandrepokaler uddelt:

● Hurtigste klub: Kolding Sejlklub (Heines Nielsen, Hans Albrechtsen og Jesper

Skouenborg)

● Hurtigste indenbys båd: Martin Mikkelsen, Melges 24

● Overalt vinder: Flemming Palm, Folkebåd

● Hurtigste sejltid (kølbåde): Søren Larsen, Grand Soleil 50

● Hurtigste sejltid (flerskrogsbåde): Jens Quorning, Dragonfire

● Første kølbåd i mål: Kaj Ebler, Omega 42

● Første flerskrogsbåd i mål: Jens Quorning, Dragonfire

Hertil skal nævnes, at Omega 42eren med Kaj Ebler ved roret havde samlet en besætning med en gennemsnitsalder over de 70 år.

Se galleriet for Palby Brandsø Rundt.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

ULLMAN SAILS DENMARK
Raymarine
Herning Trailer- & Bådcenter - Hos os finder du alt på et sted!