Flot ser det ud, når de ældre skibe sejler i Limfjorden - her ved Nykøbing Mors.

Limfjorden Rundt fylder 25 år

Limfjorden - 61 gamle sejlskibe stiller til start, når deltagerne i sejladsen Limfjorden Rundt på mandag den 10. september 2012 mødes i Løgstør til starten af årets udgave af Limfjorden Rundt.

05-09-2012 10:10 - Trine Søe

I år er det 25. gang, at sejladsen løber af stablen. Gennem årene har mere end 200 forskellige skibe i alt deltaget i den hyggelig sejlads. Starten på sejladsen går tirsdag morgen, og målet er som tidligere år - Thisted. Sejladsen går fra rundt om Mors, og de deltagende både ligger til i følgende havne: Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive.

Nykøbing en morgenstund - Kopi

En flot morgenstund i Nykøbing Mors

Håber på godt vejr

Sejladsleder Niels Sohn forventer med den gode vejrudsigt op til sejladsen, at alle 61 tilmeldte skibe når frem til starten. Og metrologerne lover, at det gode vejr skal fortsætte ind i næste uge, så sejler kan komme rundt til alle værtsbyerne i korte ærmer.

"25 år er gået hurtigt", siger Niels Sohn, som har stået ved roret for sejladsen i de sidste 23 år og fortsætter. "Når det er en succes, og alle hovedsageligt er glade, ja så får man lyst til at tage et år mere".

Skibene kan opleves i værtshavnene fra sidst på eftermiddagen.

Start v Vildsundbroen Bona Gratia Skibladner Agape Maja - Kopi

Her ses bådene ved Vildsundbroen ved en tidligere udgave af Limfjorden Rundt

Jubilæumsbog

I forbindelse med sejladsens 25 års jubilæum udkommer bogen "Limfjorden Rundt". Bogen er udgivet af Limfjords Museet i Løgstør og vil kunne købes i boder på havnene under sejladsen. Efterfølgende vil den kunne købes ved henvendelse til Limfjords Museet i Løgstør. Bogen, som er på 178 sider, fortæller historien om sejladsen fra dens begyndelse til i dag - rigt illustreret med mange flotte farve fotos.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Princess Danmark
DBC Marine
Bluebay marine