Dette års DM i Albin Express blev sejlet ved Kalundborg.

DM Albin Express - Brdr. Erbs vandt

Albin Express - der blev i weekenden sejlet DS DM i Albin Express. Inden DM ville man kunne pege på seks-syv både, som alle ville have en chance for at vinde. Anders Bertelsen og Claus Høj Jensen, der normalt sejler H-båd, var gæstegaster om bord på vinderbåden.

04-09-2012 07:00 - Trine Søe

Kalundborg Sejlklub var værter for nitten Albin Express både, hvoraf hovedparten kom fra Danmark, men enkelte både fra Norge og Tyskland havde også tilmeldt sig stævnet. Feltet i Albin Expressklassen holder dermed sit officielle DS-DM, og niveauet i klassen er højere end nogensinde.

Der blev i alt sejlet syv sejladser ved DM stævnet. Vinden var en 5-8 m/s, og der var svære forhold på vandet med krappe søer. Til trods for det udfordrende forhold, så fortæller Hans Christian Ilskov Erbs. "Det var et super godt stævne med gode baner, og vi fik mindst en ligeså god behandling på land tilsat godt humør".

Vi har slidt for at vinde

Det blev Hans Christian Ilskov Erbs, der løb med DM titlen efter de syv sejladser. Hans Christian fortæller: "For os selv blev det kulminationen på det arbejde, vi har lagt i båden, siden vi købte den i 2003. Vi har i mange år ligget bagerst i feltet, men hvert år kæmpet os frem i listerne.

albin2

Hans Christian Ilskov Erbs købte båden "X-Rated" i 2003

I år valgte vi at lave et samarbejde med Claus Høj Jensen gennem Anders Bertelsen, der begge normalt sejler H-båd. Ikke kun fordi vi ved Claus laver hurtige sejl, men også for at vi kunne lære endnu mere omkring trim, så de sidste små detaljer kunne komme på plads. I samme omgang var vi så heldige, at Claus gerne ville sejle med ved DM - og det må siges at have været rigtig lærerigt. Han kan lige trykke på de knapper som gør, at man får de ekstra gode slag op ad banen".

Kompetente kræfter om bord

Hverken Anders Bertelsen eller Claus Høj Jensen havde nogen erfaring med at sejle Albin Express inden DM stævnet. Hans Christian Ilskov Erbs fortæller: "Vi vidste ikke, hvad vi kunne forvente ved dette års DM med den nye sammensatte besætning, selvom min bror og jeg har sejlet båden i mange år. Det viste sig dog, at det ikke betyder det helt store, når man blot har kompetente kræfter om bord. Det tog et par sejladser at få kommunikationen på plads, men heldigvis sejlede vi stærkt nok til at kunne følge med de andre. Og manglede vi fart, trimmede vi hurtigt om og fik gang i "kassen" igen".

DM Albin Express 2012

1. Hans Christian Ilskov Erbs, Carsten Erbs, Claus Høj Jensen & Anders Bertelsen - Vejle

2. Morten Arndal - Horsens Sejlklub

3. Morten Fjerbæk - Horsens Sejlklub

Se en samlet resultatliste her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

2 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-04-2012 - Kl. 20:25 af Anonym
Var det en anden Anders Bertelsen der blev nr 10 ved DM for Express sidste år???
#2 - Sendt d. 09-20-2012 - Kl. 13:11 af Anonym
Kommentar
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau
Pantaenius Lystfartøjsforsikring
Hellers