De to 49'er bronzevindere Allan Nørregaard og Peter Lang sejler med ved Aarhus Festuge. Foto: Søren Øverup

Aarhus Sailing Week skudt i gang

Temaet for årets Festuge er BIG - size matters, og det er hvad Aarhus Sailing Week er! På Aarhus Havn bliver der hele weekenden konkurreret i en række internationale og olympiske jolleklasser. Kom ned på den nye havnefront og overvære sejladserne på tæt hold.

31-08-2012 17:28 - Redaktionen

Rekord stort antal deltagende joller

Aarhus Sailing Week/Olympic Autumn Regatta, som er den internationale navn, er i år mere omfattende end nogensinde, idet et rekord stort antal internationale jolleklasser vil deltage på de 3 kapsejladsbaner på Aarhus Bugten. Som sædvanligt er sejladserne dygtigt ledet af OL banelederen Thomas Jacobsen og hans kompetente team.

Den nye havnefront ved Aarhus Lystbådehavn gør det muligt at sidde og nyde udsigten over vandet, og stævneleder Henrik Voldsgaard har tilmed prioriteret højt, at banerne ligger så tæt på land som muligt, sådan det er muligt at følge godt med i sejladserne.

Olympisk deltagelse og WM stjerner

20 internationale og olympiske jolleklasser er inviteret, og for mange af klasserne er Aarhus Sailing Week et vigtigt stævne på årets kapsejladskalender. På deltagerlisten finder man bland andet de olympiske bronzemedalje vindere, Allan Nørgård og Peter Lang (49er bronze). Der vil også være mange andre, danske sejlerstjerner som f.eks. de kvindelige 29er verdensmestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard og U-EM bronze Laser sejleren, Tobias Hemdorff.

29er og 49er har været i aktion i dag, fredag

29erne sejler 3 dages Europacup og stævnet tæller samtidig som DS-DM for klassen. For 49ernes vedkommende, tæller stævnet både DM og Nordiske Mesterskaber.

Første dag på vandet startede godt og Markus Oliver Nielsen og Frederik Just Melson i DEN 1896 løb med førstepladsen for 29erne.

 Christian Peter Stephensen Lübeck og Mads Emil Stephensen Lübeck i DEN 1113 indtog første pladsen for 49erne, hvor OL bronzevinderne Allan Nørgård og Peter Lang kom ind på en tredjeplads, og lever i den grad op til deres titel.

Vinden lagde sig og baneleder Thomas Jacobsen valgte derfor at udsætte sejladserne til vinden tog til igen. Det var ikke meget mere vind der kom i sejlende, men 2. race blev alligevel sat i gang og gennemført inden deltagerne kan besøge Festugen.

2. race blev vundet af den norske båd, NOR 2044 med Maia Agerup og Ragna Agerup for 29erne og igen blev det DEN 1113 med Christian Peter Stephensen Lübeck og Mads Emil Stephensen Lübeck for 49erne der kom først ind. Der sejles i alt 4 sejladser i dag og de samlede resultater kan ses på hjemmesiden: her

Vigtige mesterskaber i mange klasser og ISAF Grading

For 29ernes vedkommende afvikles der 3 dages Eurocup og stævnet tæller samtidig som DS-DM for klassen. For den olympiske 49er vil stævnet være både være DM og åben NM og her vil der også være deltagelse af flere af de nye 49er pigebesætninger der går og venter på levering af deres nye FX'er , og derfor "bare" deltager i almindelig 49er med fuld 49er rig.

A-Cat'erne , der jo tidligere gæstede Aarhus ved VM og DM sidste år, er tilbage for andet år i træk med DM mens Finn jollerne også har valgt at placere et af deres vigtige ranglistestævner i samme weekend.

Derudover er stævnet et TORM ungdoms Granprix for klasserne Europe, Laser, Laser Radial, 29er, 470, Hobie 16 spi og RS:X.

Aarhus Sailing Week gennemføres af Sailing Aarhus klubberne og støttes af TORM, Böklunder, Advokatfirmaet Abel og Skovgård Larsen, Henri Lloyd, Volvo, Pantaenius og Sparekassen Kronjylland og gennemføres fra Aarhus Lystbådehavn.

For yderligere information se: www.sailing-aarhus.dk/asw2012/

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

2 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-01-2012 - Kl. 00:04 af Kristian
Der er rent faktisk også de 2 ungdoms vm (wysc) vindere i 29er søren wiegand og henrik søgaard fra 2007 og ungdoms vm vindere i 49er fra sidste år niels joakim gormsen og anders tomsen.
#2 - Sendt d. 09-03-2012 - Kl. 16:03 af Den gamle jollesejler
Meget fint med lidt fra stævnet - men der er jo også voksne sejlere med - for både contenderne og OK-jollerne er jo også med til stævnet...
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Nordship Yacht
Dansk Marine Center A/S
Marinelec.dk – Henning Wermuth / Marine Electronic