Ungdoms DM i matchrace blev sejlet i weekenden - Lucas Liers hold fra Hellerup løb med sejren.

U-DM Match Race: Lucas Lier ny mester

I den forgangne weekend afholdte Sejlklubben Neptun Vejle ungdoms DM i Match Race i samarbejde med Match Racing Denmark. Lucas Lier, Frederik Berg, Anders Nørrelykke og Konrad Floryan løb med DM titlen.

23-08-2012 14:30 - Trine Søe

Til ungdoms DM deltog der syv hold - et tyrkisk hold, et svensk hold og fem danske hold. Det tyrkiske hold vandt stævnet, men da de ikke kan vinde et DM, blev det holdet fra Hellerup Sejlklub med Lucas Lier som skipper, der vandt DM guldet.

Resultatet kom i hus efter en lang og varm weekend, hvor kun vinden eller manglen på samme drillede. Lørdag drillede vinden en del, men den blev dog hen over middag så stabil, at der kunne gennemføres en hel round robin. Baneledelsen var så forudseende at tage et kig på søndagens vejrudsigt, og da den forudsagde endnu mindre vind søndag, valgte de at gennemføre en hel round robin lørdag. Sejladserne sluttede derfor først kl. 18.30. Efter at alle var kommet på land, og der var blevet rigget af, var det en flok trætte og varme sejlere, der kunne sætte sig til bords og nyde den velfortjente aftensmad.

Ventede på vind

Søndag skulle der sejles finalesejladser. Ud fra lørdagens resultater valgte alle finaledeltagere startside og blev herefter sendt på vandet klar til start. Der kom dog ingen vind, men en regnbyge blev det til og herefter varmt og fugtigt igen - men ingen vind og efter en del venten blev sejladserne skudt af. På grund af de manglende finalesejladser blev det lørdagens samlede stilling, der afgjorde stævnet og Danmarksmesterskabet.

Præmieoverrækkelsen blev delt i 2. Først for stævnet og herefter for Danmarksmesterskabet. TORM, Dansk Sejlunion, Helly Hansen og Pallby Marine havde sponseret præmier til alle vinderne. Dansk sejlunion og Torm havde også sponsoreret en gave til alle deltagere og hjælpere.

Stævnets fighter fik bommen i hovedet

Der blev også uddelt en figtherpræmie til stævnets figther Jannik Dalby fra Sejlklubben Neptuns studenterafdeling Sejl og Studér. Jannik er helt ny i sejlsporten. Han startede med at sejle i maj måned i år efter Sejlklubben Neptuns årlige Oxbridge, og han har været der hver gang lige siden starten. Under torsdagens træning, to dage før stævnet, fik Jannik bommen så kraftigt i hovedet, at han besvimede og var noget omtumlet bagefter.

Jannik

Jannik fik tildelt stævnets fighterpræmie

På trods af eftervirkningerne fra slaget stillede han alligevel op til start lørdag. I løbet af lørdagen fik han igen bommen i hovedet, men forsatte sejladserne. Denne figtherindstilling gav Jannik figtherprisen.

Resultat ungdoms DM Match Race 2012

1. Lucas Lier, Hellerup Sejlklub

2. Martin Boidin, KDY

3. Philip Nielsen, Sejlklubben Neptun Sejl og Studér

4. Claes Sørensen, Strib idræts-efterskole

5. Anne-Mette Frøbert, Sejlklubben Neptun Sejl og Studér
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris
Quantum Sail Design Groupe
Bøge´s Trailer & Både - M-CENTERET i centrum af Danmark