Thomas Paasch vandt i Borstahusen i weekenden. Arkivfoto

Dansk dominans ved A-Cat NM

A-Cat - den 17.-19. august 2012 var der Nordic Week i Borstahusen, hvor tyve A-Cat's var tilmeldt. Desværre var der et par "no shows", så reelt var vi femten både, hvoraf seks var danske. De danske både var dominerende fra start til slut.

20-08-2012 15:30 - Thomas Paasch

Vejrudsigten truede med stort set ingen vind fredag, men virkeligheden var heldigvis en anden, og det lykkedes at gennemføre fem sejladser. Danmark sad tungt på top fem ude på banen, men et par OCS gjorde, at det ikke var tilfældet på listen fredag aften. Svenskernes bedste kort, Pontus Johnsson, var forhindret i at stille op fredag, men var klar til at blande sig i kampen lørdag.

Operation fjern tang

Lørdag havde vi en dag med let til mellem luft, og allerede kl. 14 blev vi sendt ind efter at have sejlet yderligere seks sejladser. Dagens store udfordring var tang, der i rå mængder flød rundt på banen. Specielt på læns var der megen aktivitet med sværdet, der skulle hives op og ned, og roret der skulle klappes op og ned for at få tang af.

Med nu elleve gennemførte sejladser og to fratrækkere sad de danske sejlere på top fem. Pontus havde dagens næstbedste serie og begyndte at arbejde sig op af listen, men med tre tællende DNC'er fra fredag var det op ad bakke.

Vi venter på vinden

Søndagens vejrudsigt truede igen med døende vind, men igen blev vi overrasket af virkeligheden. Første sejlads blev gennemført i let sydlig vind. Under dagens anden sejlads dødede vinden helt, men det lykkedes bådene at drive i mål. Vi lå derefter i ca. halvanden time og drev rundt, før vinden kom igen, denne gang fra nord. Derefter kunne endnu to sejladser gennemføres.

Kampen om anden til fjerde pladsen var intens. Jørgen Skov Hansen havde startet sidste dagen på en foreløbig anden plads, især på grund af virkelig god fart på kryds, men han faldt ned på en samlet fjerde plads. Steffen Bay havde sejlet en meget stabil serie, men måtte lige præcis se sig slået af Lars Schrøder. De var á point på henholdsvis trejde og anden pladsen, men til Schrøders fordel.

Det lykkedes svenske Pontus at komme ind på femte pladsen, og dermed vippede han Rasmus Fredsted ud af en ellers ren dansk top fem.

Ny dreng i klassen

Den ny dreng i klassen, Tom Bøjland (tidligere 505 sejler, red.), valgt også at deltage, selv om han kun har haft båden i under to uger.

bøjland

Tom Bøjland i sin 505'er jolle. Tom har nu købt en A-Cat og er dermed ny dreng i klassen

Indlæringskurven er stejl, og jeg tror, han har taget et godt skridt op i løbet af weekenden. Det er nu engang til kapsejlads, at man hurtigst lærer, hvordan båden skal trimmes og sejles. Der er potentiale i den nye dreng i klassen...

Danske placeringer NM A-Cat

1. Thomas Paasch, 17 points

2. Lars Schrøder, 52 points

3. Steffen Bay, 52 points

4. Jørgen Skov Hansen, 61 points

6. Rasmus Fredsted, 77 points

13. Tom Bøjland, 140 points

Se en samlet resultatliste her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

2 Kommentarer

#1 - Sendt d. 08-21-2012 - Kl. 09:54 af Jan Saugmann
Den ser dælme sprød ud sådan en 505 jolle ;-)

Godt gået i Sverige drenge...
#2 - Sendt d. 08-21-2012 - Kl. 09:54 af Jan Saugmann
Den ser dælme sprød ud sådan en 505 jolle ;-)

Godt gået i Sverige drenge...
 
 
 


Få Bådmagasinet til iPad!
For enkelt køb
klik her -
for 12 mdr. abonnement klik her.

 
 
 
 

Nyheder fra Sail-World.com

News Events
Sail-World
 
 
 
 


 

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 
 

dit link til bådbranchen

Raymarine
Siim Båd og Motor A/S - Danmarks største bådcenter!
Køge Boat Center