32 både er allerede tilmeldt til stævnet i Thisted. Arkivfoto: Jens Hjort

Årets største danske H-båds felt samles i Thisted.

Tilmeldingsfristen er netop udløbet til VM udtagelsen Montra Hotel Hanstholm Cup 2012 som afvikles af Thisted sejlklub den 25-26. august 2012. Målsætningen i Thisted har været at nå op på 30 H-både til start, og med 32 tilmeldinger er rekorden nu i hus.

10-08-2012 09:00 - Trine Søe

Den danske H-båds klasse er særdeles aktiv, og det ser ud til, at stævnet i Thisted, bliver det eneste Klassebådestævne, som i 2012, kan prale med over 30 både til et weekendstævne.

"Vi er utroligt stolte af, de mange tilmeldinger som gør, at vi kan starte som årets største danske H-båds felt. Selv det vellykkede H-båds DM i Egå i juli måned har vi nu overgået på deltagerantal, det er fantastisk. Vi har ryddet en hel bro til H-bådene, så selvom tilmeldingsfristen er udløbet, så har vi selvfølgelig plads til flere H-både, hvis nogle skulle få lyst. Nu er målsætningen hævet til 35 H-både", udtaler Per Hovmark fra Thisted Sejlklub.

Flere sejlere skal tjekke farvandet ud

Thisted Sejlklub skal afvikle H-Båds VM i 2013, og det har sikkert fået nogle sejlere til at tilmelde sig stævnet for at kunne tjekke VM farvandet ud. Per Hovmark siger: "Men den vigtigste faktor, tror jeg, er det store arbejde, der gøres ude i klubberne for at fremme H-båds sejlads. Amtoft og Vejle er gode eksempler på steder, hvor arbejdet med at få mere gang i H-båds sejlads bærer frugt. På Århusbugten er der også mange H-både, men de er knapt så aktive, hvilket lokale H-båds sejlere hele tiden arbejder på at ændre".

Generalprøve på VM

Thisted Sejlklub afviklede i 2010 VM udtagelse for H-både, og ved den lejlighed fik klubben god respons fra deltagerne. Klubbens VM udtagelse bliver samtidig generalprøve på afvikling af VM, så der kommer til at ske en masse på Thisted havn den 25.-26. august.

For sejlerne betyder det blandt andet, at man benytter trackingssystemet TracTrac. Trackingen vises på storskærm på havnen, og vi har sørget for at publikum på den måde kan følge med i sejladserne. Thisted Sejlklub har sørget for, at der er en speaker som sætter ord på tracking billederne, så gæsterne på havnen forhåbentlig også får noget ud af at følge sejladserne på land.

Vil man gerne opleve sejladserne helt tæt på, kan man tage med på gratis tilskuersejlads til baneområdet. Sejlerne vil også opleve, at protestkommiteen vil være på vandet ligesom kamerafolk vil optage sejladserne på vandet.

Program krydret med fest og hygge

Det sociale liv i H-båds klassen er vigtigt, og sejlklubben kan med glæde konstatere, at det ser ud til, at man får en god campinglandsby på havnen til stævnet. Der er mange besætninger som har meldt deres ankomst på campingpladsen. Hele stævnet skydes i gang fredag aften, hvor Thisted Sejlklub er vært ved Chilli Con Carne i forbindelse med den officielle åbning af stævnet.

Lørdag aften skal sejlerne forkæles med en lækker menu fra Montra Hotel Hanstholm, og skulle der være mere gas i benene efter dagens sejladser, kan det passende brændes af på dansegulvet. Det lokale fire mands band Malle Travellin Band spiller nemlig op til dans lørdag aften. En festtale skal sejlerne heller ikke snydes for, så Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard deltager i festmiddagen, og hun vil ved den lejlighed holde en tale til sejlerne.

Thisted Sejlklubs mange frivillige hjælpere arbejder på højtryk for at være klar til stævnestart. "Bare rolig vi skal nå det inden den 25.-26. august", lover Thisted Sejlklub med Per Hovmark i spidsen.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

3 Kommentarer

#1 - Sendt d. 08-12-2012 - Kl. 07:59 af Henrik Knude.
Super godt program Thisted. Vi glæder os rigtig meget til at besøge jer og nyde godt af den jyske gæstfrihed.
Det har helt sikkeret også haft stor betydning for antal tildmeldinger at i selv har deltaget aktivt i mange H-båds stævner og lavet en super reklame for den lokale øl !!

Godt gået.
#2 - Sendt d. 08-12-2012 - Kl. 07:59 af Henrik Knude.
Super godt program Thisted. Vi glæder os rigtig meget til at besøge jer og nyde godt af den jyske gæstfrihed.
Det har helt sikkeret også haft stor betydning for antal tildmeldinger at i selv har deltaget aktivt i mange H-båds stævner og lavet en super reklame for den lokale øl !!

Godt gået.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Princess Danmark
Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde
Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris