Fregatten Jylland i aktion. Foto: Pierrick Contin

Bedste danske besætning slutter 24'er

Melges 24 - VM for Melges 24, der er blevet sejlet ved den italienske by Torbole, er slut. Næste 130 både deltog fra 22 forskellige lande og fire kontinenter. Konkurrencen i toppen er hård, og det fik de ti danske besætninger lov at mærke.

07-08-2012 11:10 - Trine Søe

Mange af Melges 24 besætningerne, ved dette års VM, er professionelle besætninger. Det betyder, at kampen i toppen af feltet er hård, og man skal yde sit allerbedste for at kunne sejle med fremme. Ti danske besætninger havde taget turen til Torbole for at sejle med.

Efter de indledende sejladser blev sejlerne inddelt i et guld og sølvfelt. Fire danske besætninger sejlede med i guld feltet, mens de resterende seks besætninger dystede i sølvfeltet.

Melges1

VM for Melges 24 blev sejlet på Gardasøen

Beretning fra sølvfeltet

René Bruun fra BNI Sailing Team fortæller således: "Deltagerne er efter de indledende sejladser delt i et guld og et sølvfelt. Vi sejlede med i sølvfeltet sammen med fem andre danske besætninger. For at få så mange sejladser som muligt, blev vi sendt på banen til start kl. 8.00 for at sejle en sejlads i Peler vinden".

Rene forsætter: "Vi tyvstartede, og da der var sat Zulu startregel, måtte vi ned og vende rundt om dommerbåden. Av, av, av...så var vi bagerst! Det positive ved den historie er, at vi sejlede op til feltet og fik kontakt allerede på første opkryds - vi havde rigtig god fart i båden i forhold til de bagerste i feltet. Herefter fortsatte vi med at æde os ind på konkurrenterne. Jeg tror, vi fik hentet 28-30 både. På trods af tyvstarten var det en af vores sjoveste sejladser".

Italieren Gullisara vandt guld

Gullisara vandt Melges 24 VM 2012. Men inden Gullisaras team kunne hæve pokalen, måtte de afvente deres nærmeste konkurrent, Alberto Bolzans teams målgang. Det blev fire minutters nervepirrende ventetid. Efter sejren udtaler Gullisara: "Sejren var en dejlig bekræftelse af vores hårde arbejde, og det er bestemt en stor sejr for samarbejdet med Quantum sejl. Vores team har gjort et stort stykke arbejde - selv i de afsluttende faser, troede vi 100 procent på os selv, og vi har allesammen arbejdet meget hårdt, så vi føler, vi fortjener denne sejr".

vinderen1

De glade vindere

Selvom det langt fra blev til metal for de danske sejlere, så har de alligevel fået en del erfaring med sig hjem i bagagen.

Danske resultater VM Melges 24 - Guld feltet

24. Kim Christensen, Egå Sejlklub

29. Kris Houmann, Frederikshavn Sejlklub

48. Thomas Sørensen, Aarhus Sejlklub

61. Mia Ipsen, Aarhus Sailing Academy


Danske resultater VM Melges 24 - Sølv feltet

3. Peter Warrer, Aarhus Sejlklub/KDY

12. Kim Haugaard, Kerteminde Sejlklub

16. Kim Dalsbo, Kaløvig Bådelaug

17. Bo Bøje Pedersen, Hellerup Sejlklub

27. Peter Havn, Hellerup Sejlklub

31. René Bruun, KDY


Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

John Mast
DBC Marine
Bøge´s Trailer & Både - M-CENTERET i centrum af Danmark