Anne-Line Lyngsø og Tobias Hemdorff vinder bronze ved Junior EM. Foto: Gitte Sander & Anna Livbjerg

Guld og 2x Bronze ved Junior EM i Europajolle

Europajolle - Kristine Mauritzen vandt guld for sin flotte præstation som bedste pige under sytten år, og Danmark fik Ungdoms-EM bronzemedaljer til Anne-Line Lyngsø fra Egå Sejklub og Tobias Hemdorff fra Kaløvig Bådelaug.

05-08-2012 12:11 - Trine Søe

Det blev guldfest for Sverige hos såvel pigerne som drengene. De to førstepladser gik til Anna Mikkelsen og Marcus Høglander. Sverige tog også sølv hos pigerne, det gik til Julia Carlsson. Norske Nicholas Fadler Martinsen sejlede sig sølv hos drengene.

Ti danske piger i top tyve

Generelt klarede de danske piger sig utrolig flot med hele ti placeringer i top tyve ud af 56 deltagere. Udover Anne-Line Lyngsøs bronzemedalje blev Christina Andersen nummer fire, Trine Bentzen tog femte pladsen, Josefine Smedegaard sejlede sig til syvende plads, U17 guldvinderen Kristine Mauritzen sluttede som nummer ni, Katrine Bendix Krog kom ind på en 11. plads, Eva Therkildsen Rudjord blev nummer 13, Malene Christensen sluttede på 16. pladsen, Stinne Andersson indtog pladsen som nummer 17 og Asta Husted Reedtz sejlede sig til en 20 plads.

annelinelyngsø

En tydelig glad Anne-Line Lyngsø, der vandt bronze ved Junior EM

Pigernes træner Søren Johnsen er glad over pigernes resultater og siger: "Jeg kan tydelig mærke, at de danske piger er erfarne, de mangler bare fart, derfor sejler svenskerne fra dem. De skal have en ordentlig omgang farttræning, når de kommer hjem. Taktisk er de fuldt på højde med deres internationale konkurrenter. Jeg ser trygt på fremtiden for de danske piger i europajollen og føler mig overbevist om, at om få år har vi nogle piger, der er klar til at tage udfordringen med de olympiske klasser".

dk

Trine Bentzen i DEN 95 og Christina Andersen i DEN 23

Josefine Smedegaard, der fik en 7. plads er en af de danske piger, der virkelig har rykket sig i år. "Det har været fedt at deltage. Vejret har været fantastisk med masser af vind og store udfordringer på grund af uforudsigelige vindforhold, og jeg kan virkelig mærke, at jeg er blevet taktisk bedre. Det skyldes dels træningen i foråret, men Open Week og VM lærte jeg rigtig meget af. Det har været hårdt, men det hele værd og jeg glæder mig til mange flere gode år i Europajollen", siger en glad Josefine Smedegaard.

Drengene havde også flotte præstationer

Hos drengene var der også flotte præstationer. "Og det kan blive endnu bedre med noget start- og farttræning", siger Søren Johnsen, som var træner for drengene under VM, der blev afholdt i L´Escala umiddelbart før dette JEM. Udover bronzemedaljen til Tobias Hemdorff, blev Matthias Livbjerg nummer tolv, David M. Sander sluttede som nummer trette og Lau Zachariassen blev nummer tyve ud af 86 deltagere.

test

Tobias Hemdorff yderst til højre

Vindforholdene drillede sejlerne

Om dagens sejlads siger drengenes træner, Nicolas Brandt Hansen: "Bedst som sejlerne troede, de havde luret de specielle vindforhold af, så drillede vinden igen i dag og drejede undervejs i sejladsen til venstre i stedet for som de andre dage mod højre. Det gav udfordringer for rigtig mange af de danske sejlere - blandt andet Tobias Hemdorff, som ikke fik den start han havde håbet på. Han kæmpede bravt og trods en placering omkring 30 ved første topmærke sejlede han sig op til en 17. plads. Det betød, at han sejlede en bronzemedalje hjem til Danmark".

David Sander har sejlet en meget stabil serie under JEM, og han glæder sig over at have opnået mere fart, efter han har skiftet jolle: David fortæller: "Det har været nogen rigtige gode stævner både VM i L´Escala i Spanien og JEM her i Riva, og jeg har lært utrolig meget. Først og fremmest vil jeg gerne takke holdlederne og alle trænerne for deres store indsats. Vi har fået super coaching både mentalt og taktisk. Selvom trænerne ikke kendte mig i forvejen, så har det fungeret godt, fordi de var med til begge stævner. Det har også været en fornøjelse at være med til stævner som begge blev afviklet virkelig professionelt - selv vejr og vind var i top".

Godt tidspunkt for nye Europajollesejlere at starte

Formand for EuropeClass Denmark, Michael Cholewa siger: "Nu er et godt tidspunkt for nye sejlere at begynde i Europaklassen, fordi ranglistesejladserne starter allerede i efteråret 2012 til internationale mesterskaber 2013. Næste ranglistestævne er den 1.-2. september 2012 i Århus Sejlklub, og næste store event i Europajolle er Ungdoms DM den 15.-16. september 2012".
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr
Volvo Penta Europe, Office Denmark
Schultz Sejlmageri