Den danske delegation ved junior EM for Europajoller, der sejles på Gardasøen.

Junior EM for Europajoller - ni piger i top 20

Europajolle - Karavanen af gummibåde, europajoller og sejlere er nu nået fra L´Escala i Spanien til Riva del Garda. For nogen af sejlerne er det næsten som at komme hjem. De har sejlet rigtig meget på denne sø og kender den godt, men de ved også at søen næsten altid byder på udfordringer. Dette Junior EM er ingen undtagelse.

04-08-2012 09:00 - Trine Søe

Stævnet er blevet afviklet under svære vindforhold. Den kendte søbrise på 7-10 m/sek fra syd er ikke rigtigt brudt igennem. Der har været perioder med højre og venstre drejninger på 15-25 grader, hvilket har gjort det svært for de unge sejlere. "Det har været en stor udfordring at forsøge at finde et system i vindretningen, og nogle sejlere har haft mere held end andre!" siger Nicolas Brandt Hansen, der er træner for drengene.

Europa

Her er det Asta Reedtz Husted fra Egå Sejlklub i DEN 1636

Ni danske piger i top tyve

Status på nuværende tidspunkt er, at ni danske piger ligger i top tyve. Meget flot og imponerende. Anne-Line Lyngsø fra Egå Sejlklub ligger nummer tre, Christina Andersen nummer fire og Trine Bentzen på en femte plads.

Pigernes træner, Søren Johnsen, som selv har stor erfaring med sejlads i europajolle, ser rigtige gode fremtidsudsigter for de danske piger i Europaklassen: "Det er en fornøjelse at lære pigerne at kende og arbejde sammen med dem. Jeg er imponeret over deres tilgang til sejladserne. De har rigtig mange af de egenskaber, der skal til for at opnå gode resultater, og der er virkelig talentmasse både i bredde og top".

Tobias Hemdorff bedste dreng

Bedste dreng efter ni sejladser er Tobias Hemdorff, som er kommet direkte fra Ungdoms-VM, WYSC og hertil. Han ligger på en fjerde plads. Herefter ligger Matthias Livbjerg på en 11. plads. David M. Sander nummer fjorten og Lau Zachariassen på en 24. plads.

thobias

Thobias Hemdorff fra Kaløvig Bådelaug i aktion på Gardasøen

Drengenes træner Nicolas udtaler: "Søen er meget udfordrende, da sejlerne i perioder må sejle med høj risiko for at være med helt i toppen, og til tider bliver sejlerne straffet hårdt, fordi vinden ikke arter sig som for tyve minutter siden, da de sejlede det seneste opkryds".

Brænder for at krydse startlinien først

Drengegruppen er en blanding af sejlere, som tidligere har deltaget ved junior EM og sejlere, som er i gang med deres første sæson. Nicolas ser et stort potentiale i gruppen: "Der er ingen tvivl om, at disse drenge vil være at se fremme i de internationale felter i fremtiden! De brænder for at krydse startlinien først og være med til at styre sejladserne fra start til slut, hvilket gør det sjovt at være med på sidelinien som træner. Vi ser frem til to dage mere på Gardasøen med muligheden for at sejle nogle stabile sejladser med de erfaringer, vi har gjort os med vindforholdene!"

De foreløbige resultater for piger og drenge kan ses her.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Risbjerg
Hellers
Djurs Polstring Nyt til din båd.