Ti danske besætninger deltager i VM på Gardasøen. Foto: Pierrick Contin

Status fra VM i Melges 24

Melges 24 - ti danske besætninger deltager i VM for Melges 24 ved Torbole på Gardasøen. Foreløbig er der sejlet fire sejladser. Bedste danske besætning ligger på en 22. plads. Vinden på Gardasøen har drillet sejlerne en smule.

02-08-2012 09:30 - Trine Søe

Foreløbig har VM for Melges 24 været plaget af kraftig vind den ene dag, så der ikke kunne sejles. Det betød, at sejlerne blev sendt tidligt på vandet i går for at kunne indhente noget af det tabte. Det er et taktisk svært stævne, idet de to baneområder ligger tæt op ad Gardasøens to klippesider, og derfor er højde og fart i båden afgørende.

Tidlig start

Sejlerne blev sendt på vandet til første start klokken 08.00 onsdag morgen. Det blæste en 8-10 m/s fra nord. Efter frokost havde vindet slået over i en sydlig retning, og der kunne med vanskeligheder sejles endnu en sejlads. Der er nu i alt sejlet fire sejladser.

René Bruun fra BNI sailing team, KDY, beskriver det således: "Vi havde ellers en kanon start og holdt godt på under klipperne på vestsiden af banen. Men vi forsejlede os i forholdet til layline i bestræbelserne på at få fri vind, det var måske lidt dyrt. Vi vendte og rundede tæt til topmærket, havde plads, men gik i stå da vi blev oversejlet af styrbord båd på foran for tværs til luv. Ved offset-mærket var vi også læ båd og bommede hurtigt væk, selvom vinden var bedre ved klipperne på højre fløj. Det var et valg mellem pest og kolera. På dette tidspunkt havde vi sat vores fremragende start over styr, ærgerligt.

Ved bundmærket gik der koks i kommunikationen mellem rorsmand og taktiker. Taktikeren kaldte til styrbord mærke, hvor der lå en klump på femten både, som vi ville være bagved, men hvor der ville være fordel i forholdet til opkrydset. Skipper valgte bagbord mærke, hvor vi kunne få fri vind, men hvor vi ville havne på den mindst attraktive fløj. det er de ting der sker, når det ikke lige spiller.

Alt i alt ikke vores dag. Vi røg desværre ud af guldfeltet, men har chancen i endnu to sejladser".

Bedste danske besætning er Kim Christensen og besætning fra Egå Sejlklub, der ligger på en foreløbig 22. plads. Ti danske besætninger deltager i VM.

Dagens sejladser kan følges live her.

Foreløbig danske resultater VM Melges 24

22. Kim Christensen

32. Thomas Sørensen

52. Kris Houmann

70. Mia Ipsen

71. Bo Bøje Pedersen

81. René Bruun

82. Kim Haugaard

90. Peter Warrer

92. Kent Dalsbo

106. Peter Havn

En samlet resultatliste kan ses her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Marineland
Kjøller - Komfortudstyr til lystbåde
ROLLY TASKER SAILS - Prisvenlige, stærke og lethåndterlige