Klassemeterskabet i 2010 på Aarhus Bugten. Foto: Henrik Hansen

Molich 10-Meter Klassemesterskab i Roskilde

Roskilde Sejlklub og fjord lægger farvand til Molich-stævnet, der afholdes 10.-12. august. Kapsejladsledelsen har tænkt på, at kapsejladsen skal være afvekslende og ikke mindst tiltrække flere kapsejlere.

25-07-2012 13:00 - Trine Søe

Der er de seneste år gjort tiltag for at ramme bredere blandt klassen, der har ønsket, at der ikke kun sejles på op/ned baner. Derfor startes der på førstedagen med en distance sejlads på cirka 30 sømil, hvorefter 2. dagen byder på 5 korte op/ned baner. Distancesejladen tæller dobbelt i regnskabet og kan ikke fratrækkes i det endelig regnskab.

"At klassemesterskabet afholdes på denne måde, finder vi i Molich 10-Meter foreningen som en stor fordel. Det gør, at flere både har en reel chance i toppen af feltet, da det ikke kun bliver ren bådefart og evnen til at lave gode starter der bliver afgørende. En længere distancesejlads med mange mærkerunderinger, og vinden ind fra forskellige vinkler er kun en ekstra dimension og udfordring i bådhåndtering og trim der sikre at vindende båd mestre det hele".

Håber på mange vil deltage

Stævnet skulle gerne runde 15 deltagere og af Roskildes fire lokale Molich 10-Meterer er de tre både på nuværende tidspunkt tilmeldt. Og måske bliver lokalkendskab en fordel på distancesejladen, der på cirka 30 sømil byder på mere end 20 mærkerundinger.

Molich 10-Meter - en helt speciel båd

Molich 10-Meter blev skabt og bygget af nu afdøde Poul Molich på hans værft i Hundested, og de første blev søsat sommeren 1974. Siden er der bygget et halvt hundrede, og enkelte nye kommer stadig til.

Et af vore sejlsportsblade har kaldt Molich 10-Meteren for Havets Morgan, fordi dens smukke linjer er lige så klassiske og tidløse som hos de berømte sportsvogne. I 1970erne var båden en af de hurtigste sejlbådstyper i Danmark, og den satte mange rekorder på de store kapsejladser rundt om diverse danske øer. I Molich 10-Meter foreningen er man også stolt af at "Sølvspileren", der nu er i Carbon 3's hænder, men engang i 1970erne blev erobret af en Molich 10-Meter. Af samme grund regnes 10-Meteren i dag stadig for meget hurtig og velsejlende båd.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Scandinavian Yacht Center Dragør
Fribord- Udstyr til dig og din båd
Quantum Sail Design Groupe