Livbjerg vinder VM-guld i E-jolle

Europajollen betragtes af mange som den mest elegante og krævende jolle – og Danmark har stolte traditioner i klassen. Sidste år var Anna Livbjerg tæt på at vinde guld til VM og i år lykkedes det!

25-07-2012 06:30 - RedaktionenKilde: Pressemeddelelse fra EuropeClass Denmark

 

Anna er meget glad og stolt – men mener i øvrigt at der er mange andre at takke.

"Det er opbakningen igennem alle årene fra min mor og far som har været afgørende" siger Anna og tilføjer straks "jeg vil også gerne sige tak til min sejlklub, Kaløvig Bådelaug, mine trænere, mine sejlervenner og specielt sejlmager Jørgen Holm fra Green Sails som syer verdens bedste sejl".

Det må Anna siges at have bevist, fordi dette VM blev afviklet i meget forskellige vindforhold og lige indtil sidste sejlads var der hård kamp om pladserne. De stærkeste konkurrenter var kometen Anne Mikkelsen fra Sverige som fik sølv, og Silvia Zennaro, sidste års VM-guld vinder, som fik bronze.

Hos drengene kunne ingen løfte arven fra Tobias Hemdorff som sidste år blev kåret som Verdensmester i Europajolle. Tobias sejler nu mest Laser, men stiller op til Ungdoms-EM som starter på Gardasøen i Italien om en uge.

Verdensmester 2012 hos drengene blev Gerard Marin fra Spanien med sølv til franske Sylvain Notonier og bronze til Norge med Nicholas Fadler Martinsen. Bedste danske drenge til VM 2012 blev Mathias Livbjerg (9) og Lau Zachariassen (13), Jacob Cholewa (17), Mads Lintrup Andersen (33) Jakob Faarvang (46) og David M. Sander (47) ud af 93 deltagende drenge.

På pigesiden var der ud over verdensmesteren flotte placeringer til Kristine Mauritzen (8 – og "rookie of year" d.v.s. bedst placerede som er til VM for første gang), Trine Bentzen (10) Christina Andersen (11) Anne-Line Lyngsø Thomsen (16) Annemette Eskildsen (17) og Annette Lundø (20).

Vigtig opbakning

De tre trænere der har knoklet til VM var Christian Rindom for pigerne og Søren Johnsen samt Nicolas Brandt Hansen hos drengene.

"Jeg ved selv, hvor meget opbakning fra familien betyder" siger Christian Rindom med sædvanlig beskedenhed. Christians søster Anne-Marie Rindom repræsenterer i øvrigt Danmark til OL i Laserjolle, men hun har måttet klare sig selv de seneste dage – fordi Ole og Dorte Rindom er til NM i Optimistjolle med den yngste datter Josephine. Derfra flyver de direkte til England hvor hele familien skal heppe på Anne-Marie.

"Jeg tør godt konkludere" siger Peter Zachariassen, der har en pædagogisk baggrund og fortsætter "konklusionen er, at få fejl og stor flid belønnes i sejlsport – og i kombination med vedholdende opbakning fra familie, sejlklub, trænere og sejlervenner, så har de fleste muligheden for at komme til tops".

"Der er dog et element mere" siger Michael Cholewa, formand for Europe Class Denmark - "det er økonomi og her må vi desværre konstatere, at vi skal blive meget bedre til at tiltrække og give pay-back til sponsorer". Det er et område, der vil blive arbejdet mere med, så der forhåbentlig kan skabes bedre grundlag for at de gode resultater fortsætter.

"Skulle der være sponsorer som gerne vil være med, så er jeg og de andre sejlere klar til at samarbejde" slutter en glad Anna Livbjerg som er en fantastisk eksponent for at sejlsport er en gentlemansport m/k.

Læs mere på www.europeclass.dk

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 07-25-2012 - Kl. 09:50 af Jesper Andersen
Super flot, et kæmpe tillykke
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

North Sails
Kjøller - Komfortudstyr til lystbåde
Djurs Polstring Nyt til din båd.