Mattias Livbjerg, Anna Livbjerg, Frederik Rask og Jacob Cholewa vandt hold-VM sølv til Danmark. 8 lande deltog i ”Nations Cup” for Europajoller i Spanien. Foto: Søren Bentzen, holdleder

Sølv til hold-VM for E-joller

Holdsejlads er meget populært blandt de unge sejlere – og i Europajolleklassen afholdes "Nations Cup" lige før VM.

24-07-2012 09:33 - RedaktionenKilde: Pressemeddelelse fra Europeclass Denmark

Europeclass Denmark har valgt at udtage de fire bedste fra ranglisten, uanset køn, til holdsejladsen fra ranglisten. I år var det Anna Livbjerg, Mattias Livbjerg, Jacob Cholewa og Frederik Rask.

"Vi har godt nok ikke sejlet holdsejlads sammen før, men vi kender hinanden rigtig godt og vi har alle erfaring med holdsejlads" fortæller Anna Livbjerg med et stort smil.

De danske sejlere vidste at det ville blive hårdt, fordi 8 stærke lande stiller op. Først er der en "knock-out" runde hvor kun vinderne går videre. Her vandt Danmark over Polen og derefter var det bedst af tre sejladser blandt de fire bedste. Her slog Danmark værtsnationen Spanien 2-0.

I finalen var der spænding til det sidste. Først vandt Sverige, så vandt Danmark – og til sidst vandt Sverige tredje sejlads. Dermed fik Danmark sølv – en god optakt til VM.

"Der bliver hold DM for Europajoller fremover" lover Michael Cholewa, formand for Europeclass Denmark og fortsætter "det er herligt at sejlerne lærer mere om teamwork og udvikler bl.a. taktik – og det er en meget populær og sjov disciplin".

Individuelt VM, næste store Europajolle-event er allerede i gang – mere nyt følger snart. Holdledere er Marianne og Søren Bentzen sammen med Karina og Steven Svarrer. I alt deltager 27 danske sejlere, 3 trænere og det øvrige "support team" fra Danmark er på mindst 50 personer, så uden overdrivelse så er Europajollen en jolleklasse hvor mange sejlerfamilier deltager med stort engagement.

Læs mere på www.europeclass.dk
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

ShipShape
Raymarine
Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring