Brødrene Bjørnholt ved sidste års ungdoms VM. Foto: ISAF

Ungdoms-VM: Bjørnholt går efter guldet

Guldmedaljen er målet for tvillingerne Daniel og Nicolaj Bjørnholt, når de i den kommende uge stiller til start i katamaranen SL16 ved VM for sejlere under 19 år.

13-07-2012 09:45 - Trine SøeKilde: Dansk Sejlunion

Efter to år med søvmedaljer sigter Daniel og Nicolaj Bjørnholt fra Svendborg Sunds Sejlklub efter det øverste trin på medaljeskammelen ved ISAF Youth Sailing World Championship (YSWC). Et stævne der starter i morgen lørdag ud for Dublin, Irland.

"Vi tror på, vi kan vinde guld. Det er vores mål", fastslår Daniel Bjørnholt. Trods deres kun 17 år er Bjørnholt-brødrene et par rutinerede YSWC-sejlere. De var blot 14 år første gang, de stillede til start. I år er de med for fjerde gang.

Håber på frisk vind

"Sidste år i Kroatien havde vi let vind under næsten hele stævnet. Det var en fordel for den brasilianske båd, der vandt guld. I de sidste tre sejladser blæste det op, og da var vi ret suveræne. Så hvis vi kan få noget vind at arbejde med – da vi er ret tunge – så ser det godt ud. Og vind bør der være gode chancer for at få i Irland".

Den brasilianske besætning er med igen i år og hører naturligvis til blandt favoritterne, men ellers det primært den britiske båd, som Daniel Bjørnholt ser som den farligste konkurrent. Bjørnholt-brødrene sejler normalt Hobie Cat, men det er den mindre udbredte Sirena SL16, der er på YSWC-programmet, og ikke alle lande har lige gode muligheder for at forberede sig i VM-katamaranen op til stævnet.

"Vi har haft mulighed for at træne i SL16 de sidste to måneder. Så vi synes, vi er godt forberedte. Nu venter vi bare på at komme i gang", siger Daniel Bjørnholt.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring
Dansk Marine Center A/S
First Marine Lystfartøjsforsikring