Peter Krüger (i midten) er pigernes nye helt. Arkivfoto

Krüger i spidsen for et ”langhåret projekt”

Mandag eftermiddag drog sjællænderne trætte afsted imod staden. Efter tre dage med hård vind og kæmpe sejl (specielt spileren!) var især gasternes arme blevet så lange, at de knapt kunne hæves over hovedet.

30-06-2012 09:00 - Anne-Julie Foght Schütt

Som mange er bekendte med er rig og sejl til den for nyligt valgte womens skiff 49'erFX ikke kommet endnu. Først til august kan vi forvente at sejle med den kortere mast og de mindre sejl. Derfor sejler vi lige nu med drengenes setup (49'er), hvilket er ret tungt i de 8-10 meter, som træningslejren på Aarhus bugten bød på i sidste weekend.

Med på lejren var de fire fulde besætninger, der på nuværende tidpunkt findes i 49'er FX. Disse præsenteres i det følgende:

Team Holland og "Mili"

Skipper på dette team er Caroline Heerema, som tidligere har sejlet Yngling og 470er. Hun er så heldig at kunne briliere med gasten Louise Kristensen, der tidligere har sejlet Laser Radial. Louise får med sikkerhed gavn af den råstyrke, hun har erhvervet sig i militæret, hvor hun lod sig udfordre i foråret.

Team Old and Young

Jena Mai Hansen (24) er her ved roret og Katja Salskov-Iversen (18) har æren af arbejdet forrest på skibet. Jena har tidligere sejlet 29'er og Hobie 16 med Jonathan Bay. I de sidste par år har hun ergeret træner i KDY Rungsted. Katja er det unge køb, der har uendeligt med energi! Hun har tidligere været styrkvinde i 29'er med Christian Gormsen som gast.

Team B(aad) og O(lsen)

B&O er godt, gammelt, dansk design, og den beskrivelse passer faktisk godt på Team Ida Marie Baad og Marie Olsen. De har sejlet så længe sammen at en egentligt introduktion er overflødig. 29'er er båden de er vokset op i.

Team Fuck Shit (Foght Schütt)

På denne båd er det storesøster Maiken der febrilsk klamrer sig til roret. Hun kommer dugfrisk fra Laser Radialen, hvor hun som ene mand på skuden har sejlet havet tyndt de seneste 6 år. Lillesøster Anne-Julie (her også skribent) pisker frem og tilbage på forskibet – i et forsøg på at holde båden i nogenlunde balance. Anne-Julie har tidligere sejlet Laser Radial og Melges 24.

Til at holde styr på de langhårede piger er Peter Krüger lige nu manden, som er en meget tålmodig mand. Det var Krüger der tog initiativ til den netop afsluttede lejr i Aarhus, hvor også andre end ovennævte deltog. Her iblandt Rie Galsgaard og Mads Hejlesen. Næste gang de unge skud mødes er til august, hvor en lejr på sjælland vil blive afholdt.

Gå efter lyden – så finder du os!

På vegne af 49'erFX-gruppen

Anne-Julie F... S...

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Reese Marin  40 år med både - dit sikre valg !
X-Yacht
Kaleche Smeden