Melges24 bådene side om side i Kiel. Foto: Kieler Woche

Melges24 status fra Kieler Woche

Kieler Woche er i fuld gang. Det kan godt være, at Tyskland kan slå Danmark i fodbold, men så slår vi til gengæld tilbage på kapsejladsbanen. Bådmagasinet har modtaget følgende beretning fra de danske Melges24 sejlere i Kiel.

19-06-2012 12:30 - René Bruun

Når det kommer til kapsejlads i Melges 24 bliver tyskerne fejet af banen af danskerne, og det endda på hjemmebane. Det går godt for de danske Melges24 teams i Kieler Woche. Det er kun den italienske Audi-båd, der kan konkurrere med danskerne, men den er til gengæld også i en liga for sig selv.

Efter 3 dages sejlads ligger Simoneschi Riccardo fra Italien på en meget suveræn første plads. Han har faktisk vundet alle 8 sejladser. På 2., 3. og 4. pladsen ligger tre danske både. Herefter to nordmænd, og først på 7. pladsen kommer den første tysker. Det er sgu godt, når fodbolddrengene ikke kunne slå dem.

Vi startede førstedagen med to sejladser i mellemluft (8-16 knob). På min båd, BNI Sailing Team DEN-664, havde vi fået forstærkning fra Århus, i form af Christian Tang og Hasse Neve, som skal med til VM i Italien. Det var vores første sejlads sammen, og vi lavede en 12. og en 14. plads. Det var i den bedste halvdel i det stærkt besatte felt. Det var godkendt, vi var tilfredse.

Strategien ved topmærket?

Anden dagen bød på mere vind og nogen sø. Det blæste 20-30 knob. Vi var klar og lagde stærkt ud med mere aggressive starter. På vej mod topmærket spurgte en af gasterne, "hvad er strategien ved topmærket", hvortil taktikeren svarede "vi gør ligesom de forreste", hvortil jeg kunne tilføje, "vi ligger forrest" – det var fedt! Vi rundede som tredje båd og den holdt hele vejen hjem. Audi kom først efterfulgt af Kim Christensen (DEN-782) på anden pladsen.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

3 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-19-2012 - Kl. 13:37 af Leif Svendsen
Dejligt at I endelig gad skrive om sejlsport, men vi savner at vide, hvordan det går med de andre danske sejlere i OL klasserne
#2 - Sendt d. 06-19-2012 - Kl. 20:11 af René Bruun
Efter storm kommer stilhed!

Det var ikke muligt at starte nogen sejladser i dag. Vinder var mellem 0 og vakum :-)
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Scandinavian Yacht Center Dragør
Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde
Walsteds Baadeværft