H-både i dyst på Traunsee i Østrig, et sted med mange vindspring.

VM H-båd: Interview med "guld" og "sølv" og formanden

VM i H-båd blev afviklet i sidste uge på Traunsee/Ebensee i Østrig. Det blev til fine danske resultater. Vi har talt med de to danske både i toppen, samt formanden for H-båds klubben. Læs interviews.

31-05-2012 16:10 - Trine Søe

Morten Nielsen, Niels Henrik Borch og Per Kloster fra Roskilde Sejlklub vandt i fredags VM i H-båd. Det er tredje gang de vinder et H-båds VM (1984, 2004, 2012). De har sejlet sammen i 30 år. Her slutter de gode danske resultater ikke - for også anden pladsen gik til en dansk båd med Mads Korsgaard, Uffe Dreiser begge KDY og Anders Rydlöv fra Malmø.

Drillende vindhuller og spring

Guldvinder Hans Henrik Borch udtaler til Bådmagasinet: "Vi er utrolig glade, det er svært at være andet ovenpå en guldmedalje. Det var en kanon stævne i Ebeesee, hvor alting var godt arrangeret. Det var dog vanskeligt at sejle på søen, hvilket elevatorturene i resultatlisterne bevidner om. Banen var fuldt med vindhuller og vindspring, der overhovedet ikke var forudsigelige – en kæmpe udfordring for selv de bedste sejlere. Generelt er vi meget jævnbyrdige i toppen af det internationale H-båds felt, men det var altså os, der lavede de færreste fejl den her gang".

20120524 VM spiler

Flot spilersejlads ved VM i H-båd

Stolt og glad sølvvinder

Bådmagasinet har talt med sølvvinderen Mads Korsgaard: "Vi er meget godt tilfreds med sølvet. Vi vidste på forhånd, at der ville være svære betingelser på Traunsee søen i Østrig. Vinden var i de fleste sejladser meget let, men det passer rigtig godt til vores team, da vi er hurtige i let vind. Vi blev dog også overrasket af en enkelt tordenbyge, hvor haglene var så store som franske pastiller. Det gjorde sgu lidt ondt at blive ramt.

20120524 VM Regn

Tordenbyge krydret med hagl så store som fransk pastiller

Mads Korsgaard, Uffe Dreiser og svenskeren Anders Rydlöv har sejlet sammen i cirka 3,5 år. Deres styrke er ifølge skipper Mads, at de er gode til at supplere hinanden på kapsejladsbanen. "De verbale bølger kan selvfølgelig godt gå højt ude på vandet, men vi har først og fremmest den grundregel, at det skal være sjovt at sejle. Når vi kommer på land taler vi altid pænt til hinanden".

Læs også: Amtoft Havn - her sejles H-både

Samarbejde med Elvström Sails

Gennem de sidste 4 år har Mads, Uffe og Anders arbejdet sammen med Elvström Sails. Målet med samarbejdet er at udvikle bedre sejl til H-båden. Typisk får vi nye sejl ved sæsonstart, hvor vi løbende melder tilbage med ønsker til ændringer – det kan eksempelvis være dybden i sejlene. Vores placering ved dette års VM viser, at vi sagtens kan være med i toppen, selvom vi tester nye sejl.

Tilfreds H-båds formand

Formanden for H-både i Danmark, Henrik Toft udtaler til Bådmagasinet: "Jeg er super tilfreds med det flotte danske resultat ved VM for H-både i Østrig. Morten Nielsen og hans besætning er altid godt sejlende. Det var måske en anelse overraskende, at forsvarende verdensmester Claus Høj ikke sluttede højere oppe i den samlede stilling. Men overalt kan jeg kun være meget tilfreds, og det er et perfekt udgangspunkt for H-båds sejlads i Danmark. VM skal afholdes i Thisted næste år, og vi er allerede langt fremme i vores planlægning. Det er ekstra fedt, at vi både skal forsvare guld og sølv til næste år i Thisted".

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

2 Kommentarer

#1 - Sendt d. 05-31-2012 - Kl. 20:00 af Jeppe
Helt ærligt Bådmagasinet er i ikke lidt sent ude se den debat der er kørt på bagsiden var det i folketinget var dommet en ommer.
#2 - Sendt d. 05-31-2012 - Kl. 20:45 af Den gnavne ingeniør
Suk Jeppe! Her får du sørme et tredobbelt interview, og du er bare pigesur. Bådmagasinet har da vist forklaret sig, så hvad vil du mere? Bevares, Bådmagasinet kunne da måske overveje at skynde sig som du tydeligvis gør det, med både slåfejl og manglende tegnsætning.
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Volvo Penta Europe, Office Denmark
Kronborg Marine Bådsalg
Quantum Sail Design Groupe