Danske mestre i snipe 2012: Christian S. Andersen og Jakob Sørensen. Foto: Svend Andersen

Let vind til Harboe Snipe Cup 2012 og Åbent Dansk Mesterskab Snipe

Harboe Snipe Cup og Åbent Dansk Mesterskab Snipe 2012 blev sejlet i Espergærde i pinsen. DM-guldet gik til Christian Skjoldvang Andersen og Jakob Sørensen. Sølv til Jonatan Persson og Charlotte Karlskov Jensen - og bronze til  Kim Hyttel og Karin Birkmose.

30-05-2012 14:00 - Øyvind BordalKilde: Svend Andersen

Den 44. Harboe Cup - en sejlads med lange traditioner - havde i år deltagelse af 26 besætninger fra Norge, Sverige, Belgien, England og Danmark. Som de foregående 43 år blev stævnet afviklet i pinsen, med Espergærde Sejlklub som arrangør. Snipe-klassen plejer at afholde sit DM i forbindelse med Harboe Cup, og det var også tilfælde i år.

Fire af fem sejladser mandag

På grund af meget let vind, kunne der ikke afvikles sejladser lørdag og kun en enkelt sejlads blev afviklet søndag. Sejladsledelsen, med Henrik "Hønse" Paulsen i spidsen, formåede dog at gennemføre 4 sejladser mandag, og dermed nåede den totale serie op på fem sejladser.

Op og ned på kort tid

Svend Andersen, som selv deltog, fortæller at sejladserne var tætte og intense - og vinderen var ikke fundet før sidste sejlads. Vind- og strømforhold var udfordrende med mange vindskift, både i tryk og retning. Sejlerne måtte notere store fordele og store tab indenfor kort tid, hvilket ganske givet medførte både brede smil og store frustrationer hos sejlerne.

Gamle travere i toppen

Vinder af Harboe Snipe Cup 2012 og Åbent Dansk Mesterskab Snipe 2012 blev Christian Skjoldvang Andersen og Jakob Sørensen, med Ulrik Sandvig og Tanya Ferner Heglund på andenpladsen og Jonatan Persson og Charlotte Karlskov Jensen på tredjepladsen.

Dansk dominans

Kun et enkelt norsk hold formåede aætså at blande sig i toppen. Dermed blev DM-medaljerne fordelt således: Guld til Christian Skjoldvang Andersen og Jakob Sørensen, sølv til Jonatan Persson og Charlotte Karlskov Jensen - og bronze til  Kim Hyttel og Karin Birkmose.

Arrangørerne sender en stor tak til stævnets sponsor, Harboes Bryggeri A/S.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

NEILPRYDE SAILS
Limbo Både I/S
Baadhuset