På fredag får det løs, når årets Palby Fyn Cup starter. Foto: Palby Fyn Cup & Trine Søe

Fredag starter Palby Fyn Cup

Havnen i Bogense summer snart af liv, når den fyldes af omkring 2000 glade og spændte sejlere, der skal sejle Palby Fyn Cup. Den første start går på fredag den 1. juni kl. 11.00

29-05-2012 10:20 - Trine Søe

Palby Fyn Cup blev sejlet første gang i 1990, så i år er det 23. gang kapsejladsen sejles. Sejladsen har udviklet sig gennem årene og er i dag Danmarks største distancekapsejllads målt på antal deltagere.

I skrivende stund er 325 både tilmeldt årets Palby Fyn Cup. Der sejles normalt med Fyn til bagbord, hvilket giver et fantastisk syn i Lillebælt, hvor feltet normalvis sejler igennem mellem kl. 15.00 til 18.00.

strib

Det er altid et flot syn, når bådene sejler i Lillebælt

TV2-vejret giver vejrmeldingen

Torsdag den 31. maj og fredag den 1. juni sender TV2-vejret fra Bogense Marina. Det vil derfor være TV2-vejret, som vil give vejrmeldingen live under skippermødet fredag den 1. juni 2012 kl. 9.00.

Bådene har igen i år mulighed for at leje en tracker, således familie og venner får mulighed for at følge slagets gang rundt om Fyn på en storskærm opstillet i Palbys telt eller via internettet. Der vil desuden være aktiviteter på Bogense Marina - blandt andet en hoppeborg for børn og masser af musik og underholdning.

palbytelt

Flere følger bådene på storskærmen i Palbys telt på Bogense Marina

Hvem har rekorden?

Sejladsen er på 138 sømil, og de fleste både bruger lidt over et døgn på turen. Rekorderne indehaves af Angel, en Extreme 40 flerskrogsbåd, der i 2008 kun brugte 10 timer og 7 minutter på at komme rundt. Signal, en 60 fods One Off båd, har rekorden for enkeltskrogsbåde, sat i år 2000 med 15 timer, 28 minutter og 50 sekunder.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

4 Kommentarer

#1 - Sendt d. 05-29-2012 - Kl. 10:52 af HenrikVJ
Husk at når der forligger en løbsindeling fra FynCup, så vil vi uploade en komplet respittabel til samtlige DH deltagere på denne site: http://www.quantumsails.dk/node/895

Tabellen giver dig indsigt i den respit du skal give/have fra samtlige DH deltagere, et simpelt taktisk kort over sjeladsen samt strømtabellerne for Svendborg Sund og Rudkøbing løbet.

Såfremt der skulle komme opdateringer vil vi naturligvis stræbe efter at holde listen så opdateret som muligt.

Vi ses på Vandet

Jan Hansen & Henrik Jørgensen
Quantum & X²box
#2 - Sendt d. 05-29-2012 - Kl. 12:30 af René Ovesen
Big Challenge 62 fod enkeltskrog, sejlede sidste år rundt på 14 timer og 41 min.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Sejl med Søassurancen Ærø
Reese Marin  40 år med både - dit sikre valg !
Gori Propeller