Dansk beretning fra Svensk Mesterskab i Melges 24

Svenske Mesterskab i Melges 24 er netop afholdt i Stenungsund, der ligger nord for Göteborg. Stævnet bød på 2 flotte dage, der var præget af vanskelige taktiske forhold. 24 både, heriblandt 3 danske, fra hele norden havde fundet vej til Stenungsund.

16-05-2012 11:25 - Trine Søe

Det danske Melges.dk team havde taget turen til Sverige, og Bådmagasinet har modtaget følgende beretning fra stævnet. Rasmus Melsen fortæller: "Vi var af forskellige årsager nødt til at søge forstærkning fra et andet Melges 24 team. Det var derfor også første gang, at vi fik afprøvet at være 5 mand om bord, hvilket især gav skipper lidt ekstra hænder under de forskellige manøvrer". Lørdagen var præget af blandede forhold, hvor vinden kom og gik en smule. I alt blev 5 sejladser gennemført.

Udfordrende og sjovt

Søndag bød på smukt forårsvejr og heldigvis lidt mere vind. "Store trykforskelle og vindhuller gjorde det vanskeligt at sejle optimalt, men i det mindste var det udfordrende og sjovt. Resultatmæssigt var det to lidt forskellige dage, hvor vi lørdag var godt fremme fra start, men derefter havde en del at kæmpe med, mens vi søndag istedet fik sejlet os frem i feltet. Totalt blev det en serie på 13, 8, 11, 6, 10, 16, 10, 3 hvormed vi endte på en samlet syvende plads. Et udemærket resultat efter sejladser, hvor vi lidt for ofte måtte følge det røde flag. Det må siges, at der sejles noget tættere end lovligt her mod nord", udtaler Rasmus.

Melges242

Drengene fra Melges.dk

De to andre danske både - DEN 779 endte på flot fjerde plads og DEN 664 endte som nummer 19. Stævnet blev vundet af norske Kristoffer Spoone med en flot serie bestående af blandt andet fem førstepladser.

Et stævne der giver god erfaring

Svensk Mesterskab var et rigtig godt arrangeret stævne, og det kan klart anbefales flere danskere at have det med i sæsonplanlægningen, da 24 både i et stærkt felt giver rigtig god erfaring, slutter Rasmus Melsen.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Tempo Bådsalg
Herning Trailer- & Bådcenter - Hos os finder du alt på et sted!
Djurs Polstring Nyt til din båd.