Nørregaard/Lang har fået tilknyttet den tre dobbelte OL medalje vinder Jesper Bank som sparringspartner. Foto Per Heegaard

Lovende VM-bronze til OL-49eren - Jesper Bank ind som sparringspartner

For anden dag i træk markerede dansk sejlsport sig med VM-bronze. 49er-duoen Allan Nørregaard og Peter Lang sikrede medaljen efter en fantastisk slutspurt. Jesper Bank er hentet ind som sparringspartner frem mod OL.

13-05-2012 06:55 - RedaktionenKilde: Dansk Sejlunion

Starten på 49er VM for Allan Nørregaard og Peter Lang var langt fra prangende. Kort forinden havde besætningen vundet en tæt OL-udtagelse og dermed OL-billetten over den forsvarende OL-mester Jonas Warrer og SørenHansen.

"Vores forberedelse op til VM var ikke optimal, og vi skulle sejle os varme og blive mere fortrolig med lokalforholdene før resultaterne kom," forklarer gast Peter Lang fra Zadar i Kroatien.

"Vi blev gennem mesterskabet mere og mere skarpe på de afgørende forhold. Og så hjalp det ekstra til, at vi er gode i let vind som prægede de sidste to dages sejladser."

Slutspurt sikrede bronze medaljerne

Det var netop de sidste to dage under VM, at Nørregaard/Lang satte turbo på deres 49er. Mens konkurrenterne sejlede tunge placeringer hjem, leverede danskerne flere topplaceringer. I dagens to første sejladser avancerede danskerne fra 9. til 4. pladsen inden det afgørende Medal Race. En 4. plads i Medal Race var mere end rigeligt til at snuppe bronzemedaljen fra franskmændene.

"Medaljen er vi nu sindssyg glade for. VM har aldrig været prioriteret særlig højt, da målet var OL-kvalifikation, så vi stillede ikke op med vores bedste grej" udtaler Peter Lang. 

Med en 2. plads i Medal Race sluttede Peter Krüger og Nicolai Thorsell på 5. pladsen.

Guld-træner som sparringspartner

En af Allan Nørregaard og Peter Langs udfordringer i løbet af sæsonen, har været de indledende dages konkurrencer under vigtige stævner. Det skal der nu arbejdes med, og til det har de allieret sig med en af Danmarks mest vindende OL-sejlere.

"Frem mod OL bruger vi Jesper Bank som sparringspartner. Vi skal have justeret nogle småting, blandt andet vores spændingsniveau i starten af et stævne og det kan Jesper hjælpe os med," forklarer Peter Lang.

Jesper Bank har som bekendt vundet 3 OL-medaljer som sejler, og førte som træner for Jonas Warrer og Martin Kirketerp til OL-guld i Qingdao 2008.

Store forventningertil OL-sejlerne

Dansk Sejlunions formand Hans Natorp har de seneste dage kunne glæde sig over først Starbådens og efterfølgende 49erens VM-bronzemedalje.

"Jeg er imponeret over den fokus, de lægger for dagen på hele Sejlerlandsholdet ledet af Thomas Jacobsen. Starbåden der starter fra scratch, og hos 49erne hvor de skiftevis topper internationalt, hvilket er et godt billede på 'den danske model', hvor blandt andet det hjemlige træningsmiljø er i fokus," siger Hans Natorp.

"Jeg ser frem til OL med stor forventning. Vi skal give vores partnere og publikum en super oplevelse, og det lægger ugens resultater op til, at det bliver."

Flere VM'er i farvandet

Søndag skydes yderligere 3 sejlsports VM'er for olympiske klasser i gang. Laser Radial VM i tyske Boltenhagen, hvor blandt andet den kommende OL-debuttant Anne-Marie Rindom stiller op.

VM i 470-jolle sejles i Barcelona, hvor Henriette Kock/Lene Sommer og de danske herrer skal kæmpe for OL-nationspladser.

I Falmouth skal den tidligere dobbelte Finnjolle-verdensmester Jonas Høgh-Christensen også i kamp søndag. VM'et bliver danskerens sidste store niveautest inden OL.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 05-13-2012 - Kl. 10:22 af Jens Kristensen
Rigtigt stort tillykke drenge det er en fantastisk slutspurt i satte ind.Figther vilje når det gælder glæder mig til at følge jer i Weymouth. God vind fremover.

Jens.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde
Scandinavian Yacht Center Dragør
DBC Marine