Verdensmester i Europajolle blev Mr. BFD

Årets første ranglistestævne for Europajoller blev afholdt i den forgangne weekend af Skovshoved Sejlklub. 65 joller stillede til start i klassen med knivskarp konkurrence.

01-05-2012 15:34 - Michael Cholewa, formandKilde: Europe Class Denmark

I Europajolle er der i alt 4 ranglistestævner før udtagelse til årets internationale mesterskaber – og de to første blev gennemført i 2011. Rang III er det første af forårets to ranglistestævner som afvikles inden holdene til VM, EM og Nordisk udtages.

Derfor handlede det om at være helt fremme på linjen netop nu, hvor resultatet af de mange svedige timer i diverse fitness lokaler vinteren over, skal vise sit værd. Var det nok eller har man mon pjækket for meget? Intensiteten blandt sejlerne var helt sikkert stor og for enkelte nok lidt for stor. Weekendens rekord blev sat af Tobias Hemdorff med 4 tyvstarter i syv sejladser. "I ved hvad jeg kan" udtalte Tobias sent søndag aften hvor øgenavnet Mr. BFD blev introduceret på facebook – vist nok af synderen selv.

Fjerde og sidste ranglistestævner finder sted i Kaløvig den 18-19 maj – og dermed udløses spændingen om hvem der skal repræsentere Danmark i Europajolle til de internationale mesterskaber.

Vejrudsigten lovede ellers lidt for en hver smag. Tynd luft lørdag og væsentlig mere luft om søndagen, og der var således udsigt til at gennemføre de 8 sejladser man var stillet i udsigt. Helt som vejr profeterne havde lovet blev det dog ikke. Lørdagen bød på lidt mere end forventet, men dog stadig let vind, og søndagen kom i det store hele til at ligne lørdagen, dog med enkelte perioder med lidt mere vind. Dommeren havde lagt banen tæt på land og herfra kunne man godt se de 8-10 ms der lå længere ude i Øresund. På banen foregik det meste dog i omkring 3-7 ms vind fra øst, med mest vind på opkrydset og noget mindre på outerloop.

Den noget ujævne vind var udfordrende for de fleste og starterne viste sig at være vigtige. Da lørdagens tre sejladser var i hus, lå Anna Livbjerg i front med Mathias Livbjerg og Jacob Cholewa tæt efter.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 05-02-2012 - Kl. 09:29 af Christian hangel
Der mangler vist en billedtekst...
På billedet er det Nordisk mester Lau Zachariasen.
 
 

300

 
 

KøbBådmagasinettiltablet oktober

 
 

Find-os-paa-facebook 1

 


Få Bådmagasinet til iPad!
For enkelt køb
klik her -
for 12 mdr. abonnement klik her.

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Aalborg Yachtbureau
Vestfyn Autodele & Marinecenter
Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris