Dannebrog i top tre. Krüger/Thorsell kunne fejre bronze medaljerne fra Hyeres - helt alene! Foto Søren Øverup

Medal race: En spøgelses event

Medal race blev i sin tid opfundet for at skabe de afgørende sejladser med opmærksomheden centreret, netop på podie placeringerne, og naturligvis for TV. Men noget er gået galt, eventen foregår efter "festen" er slut!

29-04-2012 08:29 - Søren Øverup

KOMMENTAR:

Medal race er for de 10 bedst placerede sejlere efter ugens serie. Det er en ultra kort sejlads som er sat til maks. 30 minutter. Der gives dobbelt point for sejladsen, så langt så godt!

Jeg har efterhånden oplevet det nogle gange, og det er samme situation hver gang. De få sejlere der er tilbage, for at deltage i et medal race, ja de går rundt med fornemmelsen, at "festen" er slut.

Så længe medal race sejles dagen efter serie-sejladserne, vil der naturligt være en fornemmelse af alle pakker sammen. Det er bestemt ikke med til at skabe den rette stemning (og respekt) jeg mener der bør være omkring toppen. Mens telte og alt andet er ved at blive pakket sammen, de fleste af sejler vennerne er taget hjem, tager top ti på vandet! Det fungerer i mine øjne ikke efter hensigten. Noget er galt?

Hvorfor skal de 10 bedste vente til allersidst, hvorfor skal de 10 fejres af de få lokale der dukker op, mens alle andre er draget af sted? Man går virkelig rundt med en flad fornemmelse, festen er slut – der er en ren spøgelses event.

Læs også: Fire danske både klar til medal race

Der er flere bud på hvordan medal race kan gøres bedre og mere interessant. Mit bud er – planlæg serien af sejladser, så der sejles den sidste seriesejlads om formiddagen. Afslut serien med respekt for den time der er til protest tidens udløb, og sejl så medal racet to timer efter. Så har de 10 deltager været på land, måske givet et hurtigt interview – og så klar igen. De sejlere der ikke deltager, vil naturligvis begynde at pakke sammen, men de er IKKE rejst når medaljerne skal uddeles, så herfra skal lyde en opfordring til dem der repræsenterer dansk sejlsport på international plan.

Lav et ny format af medal race, for tankerne bag er så mænd gode nok, det fungerer bare ikke!

Billede 149

Nicolai Thorsell (tv.) og Peter Krüger Andersen havde de store smil fremme, men der var ikke mange at fejre bronze medaljen med! Formatet "Medal race" fungerer ikke optimalt. Foto: Søren Øverup
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer