Vi talte med Hestbæk og Olesen umiddelbart efter medal race, og begge var ganske godt tilfreds med den samlede syvende. Foto Per Heegaard

Vi takker af fra Hyeres

Den fjerde afdeling af World Cuppen er slut. Meget luft i franske Hyeres har præget stævnet som overalt må betragtes på det jævne. En bronze til Krüger/Thorsell i 49'er redder æren.

27-04-2012 14:20 - Søren Øverup, Hyeres

Tre dage i World Cup cirkus er overstået. Dem jeg personligt kom for at opleve, kom ikke på vandet mens jeg var her, og jeg var naturligvis opsat på at se en "herrer-afgørelse" i 49'er feltet, hvor jeg havde håbet på hård kamp til stregen i det afgørende medal race.

Sådan skulle det ikke blive. Der blev slet ikke sejlet medal race for 49'erne, til det var der ganske enkelt for meget luft. OL afgørelsen var afgjort inde medal race, og efter en meget stabil serie sluttede den danske båd med Krüger/Thorsell på en flot tredje plads og dermed bronze.

Star bådene kom på vandet for lidt siden, og her klarede Hestbæk/Olesen sig flot. Midt i feltet på en femte plads bragte dem sammenlagt op på en syvende, de avancerede altså én plads i den samlede stilling.

Iain Percy viste skræmmende styrke og vandt det korte medal race (lidt over 20 minutter, red.) med 1 minut og 20 sek.! Men Hestbæk/Olesen har fået flere af de nærmeste konkurrenter til at spærre øjnene op. De lurer helt klart på den danske båd, og undre sig over hvordan de to danske sejlere er kommet så hurtigt op i feltet. Det lover godt.

Vi talte med Michael Hestbæk og Claus Olesen umiddelbart efter medal race, og begge var ganske godt tilfredse med stævner her i Hyeres. Vi er jo faktisk næstbedste danske båd hernede, grinede Hestbæk, og i det hele taget har vi været foran de både som vi skal kæmpe med om de sidste fire OL pladser, dog dukker der to op som nok skal blande sig i kampen, blandt andet New Zealand. 

VM sejles om 14. dage her samme sted i Hyeres, så båd, grej og udstyr bliver stående.

Henriette Koch og Lene Sommer sluttede sidst i dagen medal race, og ni'er overalt. En klar forbedring i forhold til Mallorca.

Alt i alt vil jeg betragte stævnet her i Frankrig som et på det jævne. Landstræner Thomas Jakobsen kan ikke være tilfreds med medalje høsten, men dertil skal det naturligvis nævnes at flere af de danske både har sejlet taktisk grundet OL udtagelsen, og dermed ikke optimalt for stævnets placering.

Det bliver ganske spændende specielt at følge Star båden og 470 pigerne når de skal kvalificerer klassen ved det kommende VM i maj måned.
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer