En 49'er i luft er bestemt ikke nem at styrer! Foto: Arkiv

Stor badedag i Hyeres

Der blev sejlet, eller skal vi snarere skrive badet - ved World Cup stævnet i Hyeres. Kraftig vind og en meget stejl sø var næsten umuligt at sejle i, Det mindede mest om overlevelse, udtalte Jonas Warrer. Der er lovet mindre vind i dag.

23-04-2012 08:52 - Søren ØverupKilde: Pressemeddelse fra Dansk Sejlunion

OL-guldvinder Jonas Warrer er ikke stolt over indsatsen på åbningsdagen i Hyeres. Mistralvindensatte de danske sejlere til vægs med adskillige svømmeture som resultat.

Grænsende til ren overlevelse – sådan beskriver de danske sejlere åbningsdagen på World Cuppen i Hyeres. Frisk vind og stejle bølger fik forholdene ved den franske middelhavskyst til at minde om en heksekedel.

I 49er-klassen, hvor danskerne kæmper en intens kamp om OL-billetterne, blev det kun til en enkelt sejlads for den ene gruppe.

"Vi vælter tre gange i sejladsen – første gang sejler vi bare ind i en mur af vand," fortæller Jonas Warrer, der med gast Søren Hansen sluttede sejladsen på 7. pladsen, og fortsætter:

"Det er fint nok med placeringen, men ikke en sejlads vi er stolte af. To af kæntringerne kunne vi have undgået med bedre manøvre."

Bedst trods hjernerystelse

Ungdomsverdensmester i 49eren Anders Thomsen var sammen med rorsmand Niels Joachim Gormsen bedste danske besætning med en 6. plads. Hansupplerer:

"Det handlede om overlevelse især på sidste læns, hvor vinden øgede. Vi kæntrer to gange mod mål og overhaler alligevel tre både. Vi sejler uden pres med kun fire dages træning, efter Niels Joachim fik en hjernerystelse inden forrige World Cup på Mallorca."

Allan Nørregaard og Peter Lang kæmpede sig i mål på 9. pladsen lige foran Peter Krüger og Nicolai Thorsell der præsterede ikke mindre end 10 kæntringer. Kun 11 både gennemførte sejladsen i gruppen og herefter blev alle øvrige sejladser udsat til mandag.

Rindom udbygger forspring

Anne-Marie Rindom kom i Laser Radial stærkt fra start med en 7. og 6. plads. Det placerer Horsens-sejleren otte pladser bedre end Maiken Schütt og dermed bringer Rindom sig yderligere i spidsen af den danske OL-udtagelse.

Tæt i RS:X

Den tredje danske OL-udtagelse der bliver afgjort under World Cuppen i Hyeres er RS:X-surfernes. Med to gennemførte sejladser placerer unge Sebastian Fleischer sig bedst på 31. pladsen med Lars Pedersen på en 37. plads kun 5 point efter.

Mandag forventes der mindre vind i Hyeres og konkurrencerne er rykket frem for at indhente de mistede sejlader.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

First Marine Lystfartøjsforsikring
Bojsen Møller Sails
Bluebay marine