Husk at skift motorens impeller. Foto: Dan Rylinger

Husk at skifte impelleren

Gør Det Selv: Vandpumpen og dens impeller er oftest hovedtemaet for motorklargøring inden sejlsæsonen. Men det store serviceeftersyn og olieskift bør foretages længe inden, vinteren sætter ind. Så er du også klar til næste sæson.

20-10-2012 08:00 - Trine Søe

Uanset hvilken bådmotor man ejer, vil motoren have en pumpe til saltvandskøling. Selv med en ferskvandskølet motor vil udstødningssystemet konstant blive skyllet igennem med saltvand, naturligvis forudsat, at man sejler i det. For at vandet kan løse opgaven med at køle enten motor eller udstødning, eller måske begge dele, kræves en velfungerende pumpe normalt af impellertypen.

Skift impelleren jævnligt

Impelleren er fremstillet af et kunstmateriale eller gummi og udformet som skovlblade i stil med en vandmølle, fordi den er nødt til at være forholdsvis blød for at kunne løse opgaven. Da den dermed er ret forgængelig, bør den skiftes jævnligt. Det er ikke nødvendigvis antallet af driftstimer, der er afgørende for impellerens levetid. Det er i lige så høj grad miljøet den er udsat for.

Få flere gode råde i denne artikel, der er krydret med gode billeder.

Køb artiklen - Læs artiklen "Skift impelleren inden søsætning". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Læs artiklen gratis som abonnent - er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læse artiklen under sektionen "Artikler for abonnenter". Ønsker du at blive abonnement, kan du tegne et abonnement her.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

banner300x63

 
 
 
 
 

Nyheder fra Sail-World.com

News Events
Sail-World
 

 
 


 
 

onlineabo

 
 

printabo

 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 
 
 

dit link til bådbranchen

Sejl med Søassurancen Ærø
ULLMAN SAILS DENMARK
North Sails