Et kært syn for Richard Coles, da han lå i vandet ud for Cornwall. Foto: Sail-World.com

PLB redder engelsk solosejlers liv

68 år gamle Richard Coles var alene om bord i sin Beneteau Oceanis 393,, da han faldt i vandet. Han aktiverede sin PLB - Personal Locator Beacon - og en helikopter kunne lokalisere og samle ham op.

09-10-2012 11:14 - Øyvind BordalKilde: Sail-world.com

Moderne sikkerhedsudstyr gør det sikrere at sejle - og specielt med de små besætninger der er så almindelige i vore dage. De mindste af alle besætninger - alenesejlerne - skal tænke sig om i endnu højere grad end andre. Falder de i vandet, er der ingen om bord til at hjælpe, og døden er næsten sikker.

GPS-position sendes

Det vil sige, med mindre man har et elektronisk kommunikations- eller lokaliserings-apparat på sig. Der er flere slags, men for Richard Coles var det tale om en PLB fra McMurdo - en model ved navn Fast Find. Når den aktiveres, sendes en alarm og en GPS-position direkte til nærmeste redningsstation. Dermed kan en redningsaktion iværksættes med det samme.

Brugt siden 2007

Coles har haft sin PLB i et bælte hver gang han var til søs alene siden 2007, og nu har den altså reddet hans liv. Halvanden time efter ulykken blev han hejst op i et Sea King helikopter, og fløjet til et hospital, hvor han blev behandlet for nedkøling.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kronborg Marine Bådsalg
Yamaha Motor Denmark A/S
M-center