Hvor er troværdigheden DS?

Allan Borgstrøm er normalt en rolig mand med masser af overskud til livets mange små udfordringer. Men efter han havde læst seneste nummer af unionens gratis-blad, var han hverken rolig, eller havde nogen som helst overskud til at se på artiklen med nogen form for overbærenhed. Hvor er troværdigheden? Derfor kontaktede han redaktionen på Bådmagasinet med dette læserbrev.

30-09-2012 13:00 - Søren Øverup & Allan Borgstrøm

Sagen er tankevækkende, god at blive klog af, så vi overlader ordet til Allan Borgstrøm, som fik ødelagt sin sejlsæson af fire piger og en åbenbart arrogant Peter Wolsing, der er ansat af Dansk Sejlunion til at få flere ud og sejle!

Udover en manglende undskyldning, så handler det vel i den grad om bladet Sejlers troværdighed, når det åbenbart kun er solstråle-delen af historien vi får!

Peter Wolsing undskylder, læs svaret på side to!

God læselyst -

Søren Øverup, Bådmagasinet

Allan Borgstrøm skriver:

Hermed min oplevelse efter at have læst Peter Wolsings artikel i unionens blad "Det lykkedes" - altså at give fire piger mere glæde ved kapsejlads.

Hvis artiklens forfatter holdt sig til hele sandheden, ville alle være begejstrede over projektet. At det ikke forholder sig sådan, i hvert tilfælde ikke hos undertegnende, kan bedst illustreres ved, hvordan samme Peter Wolsing demonstrerer sine evner til at omsætte sin teori og store erfaring i praktisk kapsejlads en onsdag aften i Svanemøllen.

Denne juni aften to uger før spækhuggernes DM "coachede" Peter de fire omtalte piger under en aften kapsejlads. Ulykkeligvis deltog jeg selv med min egen Spækhugger, uden nogen kendt coach, men med min egen gode besætning. En ulykkelig aften, hvor de fire piger med Peter Wolsing om bord påsejlede min spækhugger på en fuldkommen elementær styrbord/bagbord. En påsejling som alle nye sejlere lærer at undgå på første side i Grønspættebogen.

Resultatet af pigernes påsejling blev, udover en alvorlig forskrækkelse til vores besætning, store skader på vores spækhugger som fik fjernet riggen og alverdens glasfiber skader. Skaderne er efterfølgende opgjort til 73.000 kroner! Ét er de materielle skader, værre var det, at vi fik vores DM deltagelse ødelagt og resten af indeværende sæson. Hvor inspirerende er det? Det lever i hvert fald ikke op til Peter Wolsing og Dansk Sejlunions nye mantra: "Få vind i sejlene".

Undlod at holde udgik

Ved det efterfølgende protestmøde forklarede pigebåden, at "man" havde undladt at holde udkig, da de skønnede, at der var andre arbejdsopgaver om bord, der var mere væsentlige. Ej heller Peter Wolsing havde, som ansvarlig coach, fundet anledning til at holde udkig på trods af, at der var over tyve spækhuggere til start. Som coach finder Peter Wolsing det åbenbart acceptabelt og udtryk for godt sømandskab ikke at holde udkig. Altså på en meget lille kapsejladsbane, hvor han og pigerne befinder sig på bagbord halse indover feltet.

"Udkig" er mig bekendt et af de mest centrale elementer i kapsejlads, men nu har jeg heldigvis heller ikke haft Peter Wolsing som coach – eller træner som det hed i min ungdom. Protestafgørelsen blev derfor ikke overraskende, at pigebåden med "coach" Wolsing blev tildelt hele skylden for episoden.

Troværdigheden på spil?

For anden gang denne sæson bliver de fire piger omtalt i unionens gratis-blad, med masser af billeder og forskønnende kommentarer i forhold til, at de har købt en gammel udrangeret Spækhugger, som de er begyndt at sejle kapsejlads i ved Svanemøllen. Første gang under overskriften "Vi hader ikke mænd" og denne gang under overskriften "Det lykkedes".

Peter Wolsing beskriver i den sidste artikel processen fra start til slut i den netop igangværende sæson med sig selv som selvudnævnt "coach" om bord. Ved at læse denne artikel får læseren et indtryk af, at det er en trylleformular som Wolsing har opfundet med sig selv som "coach" og med sine lærebøger som støttemateriale til at blive en succesfuld kapsejler. Jamen var det i disse pigers tilfælde hele sandheden, så var alt jo skønt?

Sat i verden for at sælge billetter

Peter Wolsing fortæller gerne om processen for pigebåden, men hvorfor mangler der så elementet om skader og manglende udkig som ovenover beskrevet? Dette ønsker Peter Wolsing ikke at fortælle om, da som han siger til mig som ejer af den skadede spækhugger:

"Jeg er sat i verden for at sælge billetter og ikke andet ".

Interessant tilgang til sit fag og hvilken respekt overfor mig og min besætning - os som blev udsat for de negative konsekvenser af hans "billetsalg".

En absolut sur sidebemærkning fra en besætning som gerne tager ansvar for vores handlinger. Trods konsekvenserne er der ikke én af pigerne, der har fundet anledning til at sige undskyld, eller noget der minder om det.

Jeg kan kun sige en ting: – "Godt gået, dygtigt trænerarbejde, eller coaching som du kalder det - Peter Wolsing".

Læs svar fra Peter Wolsing på næste sideSkriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

17 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-30-2012 - Kl. 16:43 af En ivrig men lidt forundret Bådmagasinetlæser
Annonyme indlæg slettes!
#2 - Sendt d. 09-30-2012 - Kl. 17:20 af Peter A.
Annonyme indlæg slettes!
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Nordship Yacht
Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring
Bluebay Marine