Rekord-fartøjet IDEC. Længde: Knapt 30 meter. Bredde: 16,7 meter. Højde, mast: 32 meter. Vægt: 11 tons. Foto: Jean-Marie Liot/DPP/IDEC

Sejlede 1.234 kilometer alene på 24 timer

Ja, du læste rigtigt. For sejl. Og det er endda officielt ratificeret. Solo-sejleren Francis Joyon sejlede 666 sømil på et døgn i maxi-trimaranen IDEC. Gennemsnits-farten var 27,75 knob!

27-09-2012 14:35 - Øyvind Bordal

Det var sidst i juli måned at sejladsen fandt sted, men det er altså først nu, at den officielle godkendelse fra WSSRC - World Speed Sailing Record Council - er kommet. Joyon satsede alt, og sejlede i lange perioder i mellem 30 og 35 knob. 

På grænsen

"Det var ekstremt risikabelt", fortæller han. "Jeg sejlede båden helt på grænsen hele tiden...jeg styrede ikke selv - autopiloten styrede - mens jeg stod i cockpit, med skøderne til både storsejlet og forsejlet i hænderne. Når båden blev overbelastet, eller gravede sig ind i en sø, slap jeg et af skøderne. Ofte måtte jeg lade begge skøder gå, for ikke at vælte."

Jorden rundt alene på 57 døgn

Joyon og IDEC holder også rekorden solo jorden rundt, på 57 døgn. Den prestigetunge 24 timers rekord går i øvrigt på skift mellem Thomas Coville og Francis Joyon - men lige nu er det altså Joyon der har fat i den lange ende. Rekordsejladsen fandt sted mellem Azorerne og den franske Bretagne-kyst.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kaleche Smeden
ULLMAN SAILS DENMARK
Engstrøm Biler og Både