Ida Marie Baad Nielsen vil til OL i 49er FX-klassen i 2016. Nu får hun hjælp til at kombinere eliteidræt og studier ved Aarhus Universitet. Foto: Øyvind Bordal

Elitesejlere får studiehjælp i Aarhus

AU Elitesport er et program som støtter eliteudøvere igennem studierne ved Aarhus Universitet. Sejlere er nogen af de første, som får glæde af ordningen. På et pressemøde i Aarhus i går mødte vi flere af dem. 

20-09-2012 15:30 - Øyvind Bordal

Der sker ting i Aarhus - seneste nyt fra smilets by er, at idrætsudøvere med eliteambitioner nu kan læse på Aarhus Universitet og få hjælp til at organisere studiet på en måde, så de to ting lader sig bedre kombinere. Det er, som de fleste sikkert kan forestille sig, ikke let at følge for eksempel et jurastudie, når man rejser 160 dage om året og træner 20 timer om ugen.

Samarbejdsprojekt

Ved et pressemøde i Aarhus Sejlklub i onsdag eftermiddag blev nyheden præsenteret. Det nye barn har fået navnet AU elitesport, og de stolte forældre er Aarhus Kommune, ESAA og Active Institute. Førstnævnte kræver vel ingen præsentation, men de to andre er henholdsvis en organisation til fremme af eliteidræt i Aarhus, og en erhvervsdrivende forening som skal fungere som brobygger mellem elitesport, forskning, og ikke mindst erhvervsliv.

 DSC0048

Klavs Madsen, sektionsleder for Idræt, Aarhus Universitet

Større fleksibilitet

Klavs Madsen, sektionsleder for idræt ved Aarhus Universitet, fortalte at man vil stille nøjagtig de samme faglige krav til de idrætsudøver som benytter sig af programmet, som til de øvrige studerende. ”Men vi vil sørge for en større fleksibilitet”, sagde han. ”Sammen med hver enkelt udøver kan vi tage individuelle hensyn, flytte eksaminer, tilbyde ekstraundervisning, filme forelæsninger, og i det hele taget hjælpe til på en måde, som det almindelige, administrative system ikke er i stand til”.

Bendix indhenter studietid

AU elitesport har været i gang på forsøgsbasis igennem et år, og nu vil man gå ud og aktivt rekruttere udøvere ved hjælp af opsøgende arbejde, også i ungdomsuddannelserne. Flere sejlere er allerede tilknyttet, blandt andet Laser-sejleren Mads Bendix. ”Når jeg fik at vide at jeg ikke skulle til OL, fik jeg hjælp til at indhente en del af den tabte studie-tid”, fortæller han. ”Jens Bundgaard fra AU elitesport hjalp med at organisere ekstra-undervisning, som ellers ikke ville have været muligt i sommer-perioden. Resultatet er at jeg allerede har indhentet et helt semester. Dermed er jeg ikke så langt bagud med mit jura-studie, som jeg ellers ville have været”.

Baad Nielsen ser frem

Ida-Marie Baad Nielsen (20), som satser på OL i 2016 i den nye kvinde-skiff 49er FX sammen med Marie Thusgaard Olsen, læser erhvervsøkonomi. Hun er lige begyndt at læse, og hun har nu muligheden for at planlægge sit studieforløb fra starten, så det matcher bedst muligt med træning og rejsevirksomhed frem mod OL-kvalifikationen. ”Det er hårdt at kombinere studier og elitesport”, siger hun. ”Mit studie vil måske tage fire-fem år i stedet for tre, men selv det kan kun lade sig gøre, hvis der findes et system som kan hjælpe med en vis fleksibilitet”.

 

 

 

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Herning Trailer- & Bådcenter - Hos os finder du alt på et sted!
ULLMAN SAILS DENMARK
DBC Marine