Sønderborg stiller selv med to lokale både i stævnet på lørdag. Foto: SYC

Sønderborg afholder handicapstævne

Sønderborg - selvom man er fysisk handicappet kan man sagtens sejle kapsejlads. Sønderborg Yacht Club er vært i weekenden for et handicap stævne, der sejles i Olsen Twin både.

15-08-2012 12:00 - Trine Søe

Sønderborg Yacht Club har nu på lørdag den 18. august 2012 arrangeret kapsejlads for handicappede. Der skal dystes i Olson Twin både. Foreløbig har tolv både med tilhørende besætninger meldt deres ankomst til Sønderborg. Kapsejladserne for handicappede minder meget om almindelig kapsejlads, dog sejles der uden spiler.

Sønderborg Yacht Club har siden 1989 haft en handicap afdeling. Klubben råder selv over fire Olsen Twin både og fem 2,4 mR’ere, der gør, at man kan tilbyde handicappet glæden ved at dyrke sejlsport.

Olsen Twin båden

Olsen Twin båden er en videreudvikling af 2,4mR'eren. Båden er gjort lidt bredere og blevet forlænget i forhold til 2,4mR'eren, hvilket gør det muligt at tage en instruktør/hjælper med ud på vandet. Alle skøder og liner er ført med bagud, så alt kan styres fra den bagerste plads. Den forreste plads styrer forsejl og ror. Olsen Twin båden kan heller ikke vælte eller synke, hvilket gør den til af de fortrukne handicapbåde i Danmark.

 

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Dansk Marine Center A/S
Hals Bådcenter
Marinelec.dk – Henning Wermuth / Marine Electronic